Tandartspraktijk Dronten / Kindertandarts

Kindertandarts in Dronten

Het eerste bezoek bij de kindertandarts staat voor de deur! Dat is spannend. Voor uw kind, maar misschien ook wel voor u. Veel ouders vragen zich af hoe zo’n bezoek zal verlopen. Want is mijn kind wel oud genoeg? En kan mijn kind wel zo lang stil zitten? Misschien doet mijn kind haar mond niet eens open?

Dit zijn allemaal doodnormale vragen die bij vele ouders door het hoofd spoken voorafgaand aan het bezoek. Hieronder vindt u tips & tricks om uw kind maar ook uzelf voor te bereiden op het eerste tandartsbezoek van uw kind.

Hoe oud moet mijn kind zijn voor het eerste tandartsbezoek?

We adviseren dat het eerste bezoek al op zeer jonge leeftijd plaatsvindt, namelijk na de doorbraak van het eerste tandje. Zo kan uw kind zo vroeg mogelijk wennen aan het tandartsbezoek. Ook kan er, wanneer uw kind vanaf jonge leeftijd en regelmatig naar de tandarts gaat, voorkomen worden dat er gaatjes ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen pas rond hun vijfde levensjaar een eerste bezoek aan de tandarts brengen. Dit terwijl juist uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er al vanaf de doorbraak van het eerste tandje veel toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.

Problemen met het melkgebit hebben ook invloed op het blijvende gebit. De kindertandarts probeert deze problemen zoveel mogelijk voor te zijn door zo vroeg mogelijk goed poets- en eetgewoontes te stimuleren en geeft advies over gebruik van de juiste tandpasta. Ook kan worden geadviseerd om de kiezen van uw kind te laten sealen.

Hoe bereid ik mijn kind het beste voor op het eerste bezoek?

Het is fijn om uw kind voor te bereiden op het eerste bezoek. Ons advies: doe dit alstublieft niet te uitvoerig en gedetailleerd. Het kinderbrein is creatief en maakt veel sprongetjes waardoor kinderen al gauw een eigen fantasiewereld creëren. Dit is in veel gevallen fantastisch, maar kan voorafgaand aan de eerste tandartsafspraak averechts werken.

Kinderen kunnen namelijk een tikkeltje angstig worden van die vele gedachtes. Daardoor kan het moeilijker worden om uw kind de stoel in te krijgen. Veel ouders vragen zich van te voren ook af of hun kind wel stil blijft zitten. Gelukkig kennen kindertandartsen hier verschillende trucjes voor.

Zijn er meerdere tandartsen bij Tandartspraktijk Dronten waar mijn kind het beste terecht kan?

In de praktijk werken er meerdere kindertandartsen. Wist u dat een van onze tandartsen docent kindertandheelkunde aan de tandheelkundige Universiteit ACTA is? Er vindt binnen het gehele team dan ook regelmatig overleg plaats over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Kindertandheelkunde. Zo blijven alle tandartsen, mondhygiënisten en assistentes in de praktijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kindertandheelkunde.

De tandartsen bij Tandartspraktijk Dronten behandelen uw kind allemaal volgens de “Gewoon Gaaf” methode, welke mede is ontwikkeld door het Ivoren Kruis. De praktijk heeft na een uitgebreide keuring het “Gewoon Gaaf” keurmerk vanuit het Ivoren Kruis gekregen. Kinderen die volgens de “Gewoon Gaaf” methode behandeld worden hebben 70% minder gaatjes, dat is een fantastisch resultaat.

Afspraak maken bij de kindertandarts?

Wilt u een afspraak inplannen bij Tandartspraktijk Dronten voor u of uw kind? Het maken van een afspraak kan niet online. Hier kunt u ons voor bellen op 0321 314 538. Eerst de kosten bekijken? Lees hier alles over de kosten van een kindertandarts.

Bent u nieuw bij Tandartspraktijk Dronten? Dan dient u zichzelf eerst even in te schrijven via de website.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven