Tandartspraktijk Dronten / Tandarts Behandelingen / Wortelkanaalbehandeling
Tandartspraktijk Dronten / Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling in Dronten

Onder uw tand bevinden zich wortels met elk een wortelkanaal met zenuwweefsel, bindweefsel en pulpa (bloedvaten). Bij een wortelkanaalontsteking is de pulpa ontstoken. Aangezien in de pulpa zenuwvezels aanwezig zijn, kan deze ontsteking voor hevige pijn zorgen. Heeft u ondragelijke tandpijn? Dan bestaat de kans dat u last heeft van een acuut ontstoken of dode zenuw van uw tand.

Symptomen van een wortelkanaalontsteking

Bij een acute wortelkanaal ontsteking kunt u (zeer pijnlijke) zenuwpijnen voelen. In veel gevallen heeft u last van:

  • Gevoelige tanden: last bij warmte of kou
  • (Zeurende) zenuwpijnen
  • Stekende pijn bij dichtbijten

Een wortelkanaal ontsteking doet echter pas pijn wanneer deze tegen een zenuw drukt. Aangezien er in uw kaakbot geen zenuwen zitten kan het zo zijn dat u al enige tijd met een ontsteking aan uw wortelpunten loopt zonder dat u dit heeft gevoeld. Uw tandarts kan deze ontstekingen ontdekken op een röntgenfoto. Hierop is een zwarte vlek van ontstekingsweefsel te zien. Ondanks dat u (nog) geen pijn heeft is het belangrijk deze ontstekingen zo spoedig mogelijk te behandelen. Een onbehandelde ontsteking is slecht voor uw gehele lichaam en lost het aanwezige kaakbot op waardoor uw tand steeds losser in uw kaakbot komt te staan.

De wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is afhankelijk van het aantal wortelkanalen. Regelmatig varieert de behandeling van een half tot anderhalf uur. Verder komt het in sommige gevallen voor dat patiënten voor enkele dagen last blijven houden van de tanden. Deze last kunt u vrijwel altijd onderdrukken met een goede pijnstiller. Bij de juiste verzorging kan een tand of kies na de behandeling jaren meegaan.

Vragen over de wortelkanaalbehandeling?

Heeft u vragen over gaatjes of uw vulling? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van vullingen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandartspraktijk Dronten en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Zo is Tandartspraktijk Dronten op donderdag tot 20:00 geopend, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandartspraktijk Dronten ook op zondag geopend.

Met spoed een wortelkanaalbehandeling in Dronten nodig?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar  0321 314 538. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Onze specialisten

Alie Weevers

Alie Weevers

Planner

Sienni Spaans

Tandartsassistente

Marleen Wolfs

Receptioniste

Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician

Mgrdich Amroian

Tandtechnicus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend en op de donderdagavond tot 20.00 uur. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

0321 314 538

Vandaag geopend tot 17:15 Morgen van 08:15 tot 21:00

Bekijk al onze openingstijden