Tandartspraktijk Dronten / Tandarts Behandelingen / Wortelkanaalbehandeling
Tandartspraktijk Dronten / Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling in Dronten

Onder uw tand bevinden zich wortels met elk een wortelkanaal met zenuwweefsel, bindweefsel en pulpa (bloedvaten). Bij een wortelkanaalontsteking is de pulpa ontstoken. Aangezien in de pulpa zenuwvezels aanwezig zijn, kan deze ontsteking voor hevige pijn zorgen. Heeft u ondragelijke tandpijn? Dan bestaat de kans dat u last heeft van een acuut ontstoken zenuw van uw tand.

Symptomen van een wortelkanaalontsteking

Bij een acute wortelkanaal ontsteking kunt u (zeer pijnlijke) zenuwpijnen voelen. In veel gevallen heeft u last van:

  • Gevoelige tanden: last bij warmte of kou
  • (Zeurende) zenuwpijnen
  • Stekende pijn bij dichtbijten

Een wortelkanaal ontsteking doet echter pas pijn wanneer deze tegen een zenuw drukt. Aangezien er in uw kaakbot geen zenuwen zitten kan het zo zijn dat u al enige tijd met een ontsteking aan uw wortelpunten loopt zonder dat u dit heeft gevoeld. Uw tandarts kan deze ontstekingen ontdekken op een röntgenfoto. Hierop is een zwarte vlek van ontstekingsweefsel te zien. Ondanks dat u (nog) geen pijn heeft is het belangrijk deze ontstekingen zo spoedig mogelijk te behandelen. Een onbehandelde ontsteking is slecht voor uw gehele lichaam en lost het aanwezige kaakbot op waardoor uw tand steeds losser in uw kaakbot komt te staan.

De wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is afhankelijk van het aantal wortelkanalen. Regelmatig varieert de behandeling van een half tot anderhalf uur. Verder komt het in sommige gevallen voor dat patiënten voor enkele dagen last blijven houden van de tanden. Deze last kunt u vrijwel altijd onderdrukken met een goede pijnstiller. Bij de juiste verzorging kan een tand of kies na de behandeling jaren meegaan.

Vragen over de wortelkanaalbehandeling?

Heeft u vragen over gaatjes of uw vulling? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van vullingen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandartspraktijk Dronten en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Zo is Tandartspraktijk Dronten op maandag en woensdag tot 21:30 geopend, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen.

Met spoed een wortelkanaalbehandeling in Dronten nodig?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar  0321 314 538. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Tandarts

Laatste update : 26 april 2022

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven