Tandartspraktijk Dronten / Eerste tandje

Eerste tandje

Uw baby is de laatste tijd iets huilerig en onrustig. En ook steeds vaker stopt hij van alles in zijn mond om op te bijten. Het is zo ver. De eerste tandje breken door! De doorbraak van het eerste tandje gebeurt meestal als uw baby tussen de 4 en 8 maanden oud is. Bij sommige kinderen vindt de doorbraak later plaats, daar hoeft u niet ongerust over te zijn.

De eerste tandjes breken meestal onder in het gebit door. Dit zijn meestal de snijtanden. Het tandvlees kan rood en gezwollen zijn, maar het kan ook wit uitvallen. Nadat de snijtanden zijn doorgebroken, komen langzaam de andere tanden door. Als uw kind tussen de twee en drie jaar oud is, is het melkgebit normaal gesproken compleet.

Na de doorbraak van het eerste tandje kan uw kind al naar de tandarts. Uw kind kan wennen aan het tandartsbezoek. Ook geeft de kindertandarts of mondhygiënist u tips en tricks mee om uw kind te beste mondverzorging te bieden.

Zodra het eerste tandje is doorgebroken begint u al met poetsen. Ook als dit nog maar een wit puntje is. U begint met 1 keer per dag poetsen, na de 2e verjaardag poetst u 2 keer per dag. Voor baby’s zijn er speciale kindertandpasta’s ontwikkeld met een lagere dosering fluoride. Ook bestaan er kindertandenborstels met zachte borstelharen speciaal ontworpen voor het babygebitje.

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven