Tandartspraktijk Dronten / Kindertandarts / Voorkom gaatjes bij kinderen
Tandartspraktijk Dronten / Voorkom gaatjes bij kinderen

Voorkom gaatjes bij kinderen

De halfjaarlijkse controle staat voor weer de deur. En dat is toch altijd spannend. Want wij hopen natuurlijk dat alles er goed uit ziet. Maar soms kan het toch zo zijn dat de tandarts een gaatje vindt.

Wat kan u er nou aan doen om een gaatje te voorkomen in het gebit van uw kind? Zie hier 5 gouden regels en voorkom gaatjes:

Controle

Plan het eerste tandartsbezoek zo vroeg mogelijk in. Dit kan al vanaf de doorbraak van het eerste tandje. Uw kind went zo al vroeg aan de tandarts. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om alle afspraken netjes na te komen. Zo kan de kindertandarts of mondhygiënist makkelijker hulp bieden om het gebit van uw kind zo lang mogelijk gezond te houden.

Tandpasta met fluoride

Kies voor tandpasta met fluoride. Dit stofje zorgt voor langer behoud van de glazuurlaag. Door zuuraanvallen breekt dit namelijk langzaam af. Het gebit heeft veel te verduren op een dag. Elk eet- en drinkmoment is een aanval van zuren op de tanden. Daarbovenop heeft het melkgebit een dunnere laag glazuur dan het blijvend gebit en is daarmee veel gevoeliger voor deze zuuraanvallen. Voor baby’s en kinderen zijn er speciale kindertandpasta’s verkrijgbaar met een lagere dosering fluoride.

7 eet- en drinkmomenten

Probeer het aantal eet- of drinkmomenten te beperken tot 7 per dag, 3 maaltijden en maximaal 4 tussendoortjes op een dag. Dit zorgt ervoor dat het gebit zichzelf kan ‘herstellen’ van de zuurpieken na het eten of drinken. Om dit makkelijker te maken kan het misschien helpen om vaste tijdstippen in te voeren voor ontbijt, lunch en avondeten. Zo heeft u meer overzicht over het aantal eetmomenten op een dag.

Hartig/zoet

Wij weten dat snoepen niet goed is voor het gebit. Maar ook te veel zoete en zure drankjes kunnen gaatjes veroorzaken. En zelfs fruit kan het gebit aantasten. Probeer dit af te wisselen met hartige snacks zoals crackers, stukjes komkommer of bijvoorbeeld stukjes paprika met hummusdip.

Elektrisch poetsen

Kies voor een elektrische tandenborstel. Voor de allerkleinsten hoeft dit nog niet, maar u kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Elektrische tandenborstels verwijderen meer plak waardoor de kans op het ontstaan van gaatjes veel kleiner wordt. Er is zijn veel verschillende elektrische tandenborstels beschikbaar voor kinderen. Lees hier waar u op moet letten bij het uitkiezen van een tandenborstel.

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven