Sealen: wat is het en is het altijd nodig?

Net doorgekomen kiezen hebben veel groefjes waar bacteriën zich makkelijk tussen nestelen. Om gaatjes te voorkomen is het belangrijk dat u het gebit goed schoonhoudt, maar door die groeven en putjes is het best moeilijk om de bacteriën het hoofd te bieden.

Gelukkig is er een manier gevonden om de bacteriën slimmer af te zijn. Tandartsen en mondhygiënisten kunnen de kiezen voorzien van een soort laklaag waarbij de groeven als het ware worden afgesloten. Zo’n seal behandeling vindt meestal direct nadat de kies is doorgekomen plaats. Tanden zijn dan het meest kwetsbaar omdat de glazuurlaag nog erg dun is.

Tijdens het sealen worden de groeven als het ware opgevuld. Zo wordt het oppervlak van de kies gladder gemaakt. Zo’n laag is doorzichtig en blijft een flinke tijd zitten. De behandeling is geheel pijnloos, het kan in het begin wel een beetje gek aanvoelen, maar het went al gauw.

Is sealen altijd nodig?

Sealen kan helpen gaatjes bij kinderen te voorkomen doordat het de diepe groeven in de kiezen afdicht. Dit is echter niet bij ieder kind nodig. Er zijn vele kinderen waarbij de kiezen zeer goed schoon gehouden kunnen worden door goed en regelmatig tanden te poetsen. Als de kiezen van uw kind goed schoon gehouden kunnen worden door middel van tanden poetsen dan is sealen dus niet nodig. Wanneer de kiezen, ook met goed poetsen, toch niet goed schoon blijven dan kan sealen geadviseerd worden.

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven