Tandartspraktijk Dronten / Kindertandarts / Tandpasta voor kinderen
Tandartspraktijk Dronten / Tandpasta voor kinderen

Tandpasta voor kinderen

Gebruik voor baby’s en peuters tot 5 jaar speciale peutertandpasta. Omdat kleine kinderen en baby’s toch vaak de pasta inslikken is de hoeveelheid fluoride aangepast. Zowel voor volwassenen als kinderen geldt dat de tandpasta uitgespuugd moet worden na het poetsen.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen overstappen op volwassen tandpasta. Voor hen zijn er alleen nog wel vrolijke kinder tubes ontwikkeld. Als u zeker wilt weten of u de juiste tube heeft, moet u dit even nalezen op de tube. Hier staat meestal de juiste leeftijd aangegeven.

Fluoride is een natuurlijke stof die het glazuur harder maakt en daardoor minder kwetsbaar wordt. Het gebruik van de juiste hoeveelheid fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen.

Veel ouders vragen zich af of de stof fluoride niet schadelijk is voor hun kind. Er zijn dan ook veel ouders die fluoride liever vermijden en kiezen voor tandpasta zonder fluoride. Wetenschappelijk onderzoeken heeft aangetoond dat de hoeveelheid fluoride zo laag is dat dit niet schadelijk is voor de gezondheid. De voordelen van het gebruik van fluoride, harder glazuur, aantoonbaar minder cariës en dus gaatjes, wegen niet op tegen de mogelijke nadelen.

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven