Tandartspraktijk Dronten / Orthodontie Dronten

De Spark Aligner leidt tot een stralende Glimlach

Met de onzichtbare beugel van Spark kun je op elke leeftijd besluiten om jouw tanden recht te laten zetten zonder dat iemand het ziet.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht voor orthodontie. Tijdens de eerste orthodontie afspraak worden de mogelijkheden besproken en krijgt u uitleg over het kostenplaatje en de verwachte duur van de behandeling. Uiteraard is er ook alle ruimte om eventuele vragen te beantwoorden.

Onzichtbare beugel

Een aligner is een transparante beugel van kunststof wat je over je tanden heen plaatst. Door slimme technologie kan er met behulp van een scan onzichtbare aligners worden gecreëerd.

De scan wordt gebruikt om wekelijks kleine correcties uit te voeren om op die manier tot je gewenste resultaat te komen. Deze aligners worden over je tanden heen geschoven. Hiervoor worden meerdere aligners gemaakt, waarbij de tanden langzaam op de juiste positie gaan staan.

Wij bieden de onzichtbare aligners aan van het merk Spark.

Spark Aligner

Spark Aligners is een systeem van aligners, die je zelf verwisselt door ze over de tanden en kiezen te plaatsen. Elk 7-10 dagen plaats je zelf een nieuwe aligner. Deze aligners worden speciaal voor jouw gebit op maat gemaakt. Ze verplaatsen heel geleidelijk je tanden en kiezen naar de gewenste positie.

Deze aligners zijn doorzichtig, dus ze vallen nauwelijks op. In vergelijking met de gebruikelijke metalen beugel kan je op deze manier zonder opvallend metaal een gebitscorrectie ondergaan. Deze techniek is zowel geschikt voor volwassenen als tieners.

Voordelen van de Spark Aligner

  • Een efficiëntere en effectievere manier om je tanden te kunnen verplaatsen.
  • Focus op comfortabel en onopvallend een beugel dragen
  • Minder pijnlijk dan gewone beugels
  • Alles kunnen eten en drinken dankzij uitneembare bitjes
  • Beugel zonder metaal
  • Minder irritaties en spoedcontroles

Het stappenplan voor de Spark aligner

1. Consult met de gespecialiseerde tandarts

Bij het eerste consult zal de tandarts kijken wat een aligner behandeling voor je kan betekenen. Je wensen worden besproken en er zal een inschatting gemaakt worden van de kosten.

2. Aanvullende Scan 

Deze afspraak staat in het teken van het verzamelen van alle informatie die noodzakelijk zijn om de behandeling op te starten.

Er worden foto’s, röntgenfoto’s en een digitale scan met een mondscanner gemaakt

3. Behandelplan en kosten

Ieder behandelplan wordt op maat gemaakt. In uw behandelplan staan de verwachte duur en de kosten van de behandeling.

4. 3D simulatie, zie je toekomstige glimlach

Het definitieve plan en de 3D weergave waar je precies op kan zien wat je resultaat gaat worden, worden met je besproken. Na akkoord worden de aligners besteld.

5. Tandencorrectie

Draag-en  onderhoudsconstructies worden uitgebreid met je besproken. De weg naar een nieuwe glimlacht is ingezet!

Binnen enkele weken merk je al resultaat. Je hoeft slecht één keer in de 6 weken langs te komen voor de controle en het ophalen van nieuwe bitjes. 

6. Nachtbeugel

Wanneer jij en de tandarts tevreden zijn met het bereikte resultaat krijg je een nachtbeugel om het resultaat te behouden. Deze wordt in het begin iedere nacht gedragen. Daarna wordt dit afgebouwd naar 2-3 keer per week.

Kosten Spark Aligner

De kosten van de onzichtbare Spark aligners worden gebaseerd op je behandelplan. Dit plan is voor iedereen persoonlijk opgesteld. Voordat jij toestemming geeft  wordt het behandelplan uitgebreid met je besproken zodat je qua kosten niet voor verassingen komt te staan. 

Indien je een aanvullende tandartsverzekering heeft kunnen de Spark aligners vergoed worden door uw zorgverzekering.

Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekeraar en controleer of jij ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Omdat wij vele mensen hebben behandeld met Spark aligners krijgen wij korting vanuit de leverancier. Deze korting berekenen wij direct aan u door. Zo kan een onzichtbare beugel voor u voordeliger uitpakken dan vooraf gedacht.

Veel gestelde vragen:

Is een behandeling met aligners geschikt voor mij?

Met aligners kun je alle behandelingen doen die ook met reguliere beugels behandeld worden. Heb jij een specifiek probleem dan kunnen we tijdens de eerste afspraak hier naar kijken en geven wij een individueel advies.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling hangt af van welke correcties er gedaan moeten worden, voor het gewenste eindresultaat. Voordat je start met de behandeling wordt er een individueel behandelplan voor je gemaakt, daarna weet je precies hoe lang jouw behandeling gaat duren. De duur van de behandeling met aligners is meestal korter dan met reguliere beugels.

Hoeveel uur per dag moet ik de aligner minimaal dragen?

Voor een optimale behandeling moeten de aligners 20-22 uur per dag gedragen worden

Doen de Aligners pijn bij het dragen?

De alginers zullen bij de eerste keer indoen wat straks aan voelen, dit verdwijnt al na enkele dagen. Het traject is pijnloos en zonder ongemakken die je  bij de metalen beugel wel hebt. Je  zult bijvoorbeeld geen last hebben van losse slotjes of draadjes.

Hoe vaak moet ik langskomen voor een controle?

Je komt iedere 1 a 2 maanden voor een consult, zo wordt de voortgang goed gevolgd en krijgen we een optimaal resultaat. Je  ontvangt bij iedere controle een nieuw setjes aligners.

Rene Overmars Implantoloog
NVOI implantoloog

Laatste update : 26 april 2022

Onze specialisten

Ilana Jurriaans

Tandartsassistente

Danique Willems

Mondhygiëniste

Bas van der Kooy

Tandarts

Marloes den Ouden

Tandartsassistent

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven