Tandartspraktijk Dronten / Orthodontie

Een stralende glimlach 

Altijd lachen met je mond dicht, een onzeker gevoel over je tanden, alle aandacht naar de scheefstaande tanden wanneer jij in de spiegel kijkt… Zo onnodig! Voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen is het steeds gebruikelijker om te kiezen voor een beugel. Wanneer je zorgeloos wilt lachen of wanneer de  tanden en kiezen niet goed op elkaar passen, kan een beugel de oplossing zijn.

Orthodontie bij Tandartspraktijk Dronten

Bij Tandartspraktijk Dronten werken wij ook op het gebied van orthodontie alleen met het nieuwste van het nieuwste. Daarom werken we met de vaste “slotjes” beugels van Ormco maar ook met de onzichtbare beugels van Invisalign.

Als je kiest voor een beugel bij Tandartspraktijk Dronten dan bieden we je deze voordelen:

 • Op maat gemaakt behandelplan met vooraf inzicht in de totale kosten
 • Persoonlijke aandacht
 • Ruime openingstijden (ook in de avonduren)
 • Vrijwel geen wachttijden
 • Ervaring met het behandelen van kinderen als volwassenen
 • Omdat wij veel mensen hebben behandeld met een beugel, ontvangen we ruim 40% korting van onze leveranciers. Deze korting gaat direct naar onze patiënten. Dat scheelt al snel honderden euro’s.

De voordelen van een onzichtbare beugel (Invisalign)

Een Invisalign-behandeling is één van de meest moderne manieren om een stralend en recht gebit te krijgen. Met behulp van een 3D scan en op basis van een wereldwijde database kunnen we al binnen één afspraak laten zien hoe jouw glimlach eruit gaat zien én kunnen we een realistische inschatting maken van de kosten en duur van de behandeling.

Voordelen van een onzichtbare beugel

 • De beugel is volledig transparant waardoor deze vrijwel onzichtbaar is.
 • Het is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat de tanden recht komen te staan.
 • Ook kinderen en tieners zijn goed te behandelen met een Invisalign beugel.
 • De beugel én de tanden zijn makkelijk schoon te houden, daardoor is er minder kans op ontstoken tandvlees en gaatjes.
 • Zit zeer comfortabel
 • Dankzij de unieke technologie kan je vooraf al weten hoe jouw glimlach eruit komt te zien.

 

Lees hier meer over een onzichtbare beugel van Invisalign >>

Vaste beugel (Damon brackets)

De slotjesbeugel is niet meer weg te denken op middelbare scholen maar ook bij volwassenen. Het Damon systeem is een efficiëntere en meer comfortabele slotjesbeugel. Het systeem is zo goed doordacht dat een behandeling met een blokbeugel, buitenbeugel of extracties in vrijwel alle gevallen niet meer nodig is terwijl dezelfde resultaten worden behaald.

Voordelen van de vaste beugel (Damon brackets)

 • Efficiënt systeem waardoor behandelingen vaak meerdere maanden korter duren dan met een normale slotjesbeugel.
 • De Damon brackets zijn er in de klassieke metalen variant maar ook in een transparante variant waardoor deze minder zichtbaar is dan metalen brackets.
 • Het is een vaste beugel waardoor je niet actief hoeft te onthouden de beugel in te doen na eten en drinken.

Afspraak maken voor een beugel

Ben je op zoek naar een tandartspraktijk waar je ook met een beugel behandeld kunt worden of heb je al een fijne tandarts maar ben je nog op zoek naar een goede praktijk voor jouw beugel; in beide gevallen ben je welkom bij Tandartspraktijk Dronten.

Je bent ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten

 • Plan een afspraak in voor een controle bij jouw tandarts. Hij of zij kan de mogelijkheden voor orthodontie met je bespreken.

Het stappenplan voor de Spark aligner

1. Consult met de gespecialiseerde tandarts

Bij het eerste consult zal de tandarts kijken wat een aligner behandeling voor je kan betekenen. Je wensen worden besproken en er zal een inschatting gemaakt worden van de kosten.

2. Aanvullende Scan 

Deze afspraak staat in het teken van het verzamelen van alle informatie die noodzakelijk zijn om de behandeling op te starten.

Er worden foto’s, röntgenfoto’s en een digitale scan met een mondscanner gemaakt

3. Behandelplan en kosten

Ieder behandelplan wordt op maat gemaakt. In uw behandelplan staan de verwachte duur en de kosten van de behandeling.

4. 3D simulatie, zie je toekomstige glimlach

Het definitieve plan en de 3D weergave waar je precies op kan zien wat je resultaat gaat worden, worden met je besproken. Na akkoord worden de aligners besteld.

5. Tandencorrectie

Draag-en  onderhoudsconstructies worden uitgebreid met je besproken. De weg naar een nieuwe glimlacht is ingezet!

Binnen enkele weken merk je al resultaat. Je hoeft slecht één keer in de 6 weken langs te komen voor de controle en het ophalen van nieuwe bitjes. 

6. Nachtbeugel

Wanneer jij en de tandarts tevreden zijn met het bereikte resultaat krijg je een nachtbeugel om het resultaat te behouden. Deze wordt in het begin iedere nacht gedragen. Daarna wordt dit afgebouwd naar 2-3 keer per week.

Kosten Spark Aligner

De kosten van de onzichtbare Spark aligners worden gebaseerd op je behandelplan. Dit plan is voor iedereen persoonlijk opgesteld. Voordat jij toestemming geeft  wordt het behandelplan uitgebreid met je besproken zodat je qua kosten niet voor verassingen komt te staan. 

Indien je een aanvullende tandartsverzekering heeft kunnen de Spark aligners vergoed worden door uw zorgverzekering.

Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekeraar en controleer of jij ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Omdat wij vele mensen hebben behandeld met Spark aligners krijgen wij korting vanuit de leverancier. Deze korting berekenen wij direct aan u door. Zo kan een onzichtbare beugel voor u voordeliger uitpakken dan vooraf gedacht.

Veelgestelde vragen

Met aligners kun je alle behandelingen doen die ook met reguliere beugels behandeld worden. Heb jij een specifiek probleem dan kunnen we tijdens de eerste afspraak hier naar kijken en geven wij een individueel advies.

De duur van een behandeling hangt af van welke correcties er gedaan moeten worden, voor het gewenste eindresultaat. Voordat je start met de behandeling wordt er een individueel behandelplan voor je gemaakt, daarna weet je precies hoe lang jouw behandeling gaat duren. De duur van de behandeling met aligners is meestal korter dan met reguliere beugels.

Voor een optimale behandeling moeten de aligners 20-22 uur per dag gedragen worden.

De alginers zullen bij de eerste keer indoen wat straks aan voelen, dit verdwijnt al na enkele dagen. Het traject is pijnloos en zonder ongemakken die je  bij de metalen beugel wel hebt. Je  zult bijvoorbeeld geen last hebben van losse slotjes of draadjes.

Je komt iedere 1 a 2 maanden voor een consult, zo wordt de voortgang goed gevolgd en krijgen we een optimaal resultaat. Je ontvangt bij iedere controle een nieuw setje aligners.

Anouk-van-der-Meij
Tandarts voor orthodontie

Laatste update : 30 maart 2023

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven