Tandartspraktijk Dronten / Gaatje vullen

Gaatjes vullen bij tandartspraktijk Dronten

Een gaatje, ook bekend als caries en tandbederf, ontstaat wanneer uw tanden of kiezen door bacteriën zijn geïnfecteerd. Deze bacteriën maken het tandweefsel zacht, waardoor ze steeds verder de tand in kunnen trekken. Gaatjes ontstaan door langdurige aanwezigheid van tandplaque op uw gebitsonderdelen. Dit kunt u voorkomen met de juiste mondzorg. De juiste behandeling van de mondhygiënist helpt hierbij. Bij Tandartspraktijk Dronten helpen wij u zorgvuldig met de behandeling en het vullen van gaatjes.

Op zoek naar een spoed tandarts in Dronten?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar  0321 314 538. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

De behandeling van gaatjes

Voordat wordt gestart met het gaatje vullen in het gebit, bespreekt de tandarts met u wat hij of zij gaat doen. Ook wordt u gevraagd of u een verdoving wilt krijgen. Met een verdoving verloopt uw behandeling pijnloos en voelt u er niks van.

Nadat de optionele verdoving is ingewerkt, wordt er met een boortje uw geïnfecteerde tandweefsel weg geslepen. Om zeker te weten dat alle bacteriën verwijderd zijn, gebruiken wij een kleurstof die de bacteriën kleurt. Zo zien we direct of het tandoppervlak helemaal schoon is gemaakt. Wanneer alles schoon is, gaat de tandarts over tot het maken van een witte (composiet) vulling voor uw tanden. Zo sluit uw tand weer volledig aan bij de rest van uw gebit.

Gevoeligheid van de tanden na het vullen van gaatjes 

Het kan voorkomen dat u na het laten vullen van een gaatje last heeft van gevoeligheid. Dit is normaal en komt door het krimpen van de vulling (composiet) tijdens het uitharden. Dit zorgt voor spanning, die vooral geuit wordt tijdens het eten.

Daarnaast komt het voor dat uw gaatje diep zat en dicht bij een zenuw lag. Hierdoor bent u gevoelig voor warm, koud en hard voedsel. Uw zenuw zal zich in een paar maanden terug trekken samen met uw gevoeligheid.

Witte composiet vullingen

Voor uw vullingen gebruiken wij bij Tandartspraktijk Dronten composiet. Dit is een witte vulling die volledig bij uw eigen tanden aansluit. Composiet biedt veel mogelijkheden, zodat een mooie en stevige vulling kan worden gemaakt. Esthetisch zorgt het gebruik van composiet ervoor dat u en anderen na het vullen niet meer kunnen zien waar de vulling gemaakt is.

Daarnaast wordt ook steeds meer bekend over mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van de oude en achterhaalde zwarte amalgaamvullingen.

Vragen over gaatjes of vullingen?

Heeft u vragen over een gaatje vullen of uw vulling van de gaatjes? Neemt u dan telefonisch contact met Tandartspraktijk Dronten op, onze receptionistes helpen u graag verder.

Wilt u graag een afspraak maken met Tandartspraktijk Dronten om uw gaatjes te laten vullen? Of heeft u het vermoeden dat u gaatjes heeft, vanwege gevoelige tanden? Maak dan gemakkelijk online een afspraak bij Tandartspraktijk Dronten.

Tandartspraktijk Dronten is op donderdagen tot 20:00 geopend, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen.

Rene Overmars Implantoloog
NVOI implantoloog

Laatste update : 26 april 2022

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven