Tandartspraktijk Dronten / Kindertandarts / Kosten kindertandarts
Tandartspraktijk Dronten / Kosten kindertandarts

Kosten kindertandarts

Als ouder bent u druk in de weer met de zorg van de kinderen. Maandagmiddag staat de drumles gepland, woensdag een speelafspraak en vrijdag is het pannenkoekendag bij oma. En het tandartsbezoek van de kinderen moet natuurlijk ook nog ergens ingepland worden.

Daar horen natuurlijk ook rekeningen bij die betaald moeten worden. Gelukkig is de zorg in Nederland zo geregeld dat u naar de kosten kindertandarts – in de meeste gevallen – niet om hoeft te kijken.

Welke behandelingen vallen in de basisverzekering?

Vrijwel alle tandartskosten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden namelijk gewoon vergoed binnen de basisverzekering. Dat gaat in ieder geval om de volgende behandelingen:

  • Controle afspraken.
  • Incidentele consulten, dit zijn afspraken buiten de controles om. Vaak gaat dit om spoedbehandelingen.
  • Afspraken bij de mondhygiënist of preventie-assistent;
  • Fluoridebehandelingen;
  • Het sealen van gebitselementen;
  • Verdovingen, vullingen en wortelkanaalbehandelingen.

Afspraken bij de tandarts zijn voor kinderen gratis

De controleafspraken bij de tandarts en behandelingen bij de mondhygiënist zijn dus gewoon gratis voor uw kind. En dat is fijn, want als de controle afspraken goed worden bijgehouden, kan er veel narigheid voorkomen worden.

Als u precies wil weten welke kosten er vergoed worden, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. De tandarts geeft u na de controle meestal een begroting mee voor de komende behandelingen. De begroting kunt u gebruiken om uw verzekeringsmaatschappij te raadplegen rondom vergoedingen.

 

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven