Tandartspraktijk Dronten / Tandextractie

Tandextractie

Helaas is het soms nodig om een tand of kies te trekken. Een tandextractie kan noodzakelijk zijn vanwege verschillende redenen. Of het nu gaat om een verstandskies die wordt getrokken of een extractie die plaats vindt na een ongeluk, het is vaak niet het soort behandeling waar mensen erg naar uit kijken.

Om het trekken van tanden en kiezen te voorkomen bespreekt uw tandarts bespreekt uw tandarts altijd mogelijke alternatieven. Soms kan uw tand of kies nog behouden worden door middel van een wortelkanaalbehandeling. Ook kan het tijdig plaatsen van een kroon soms voorkomen dat een kies onherstelbaar afbreekt. Wanneer een extractie toch de beste oplossing is dan bespreekt de tandarts eventuele mogelijkheden voor een implantaat om zo de volledige functionaliteit van uw gebit te behouden.

Ondanks dat u wellicht op ziet tegen het trekken van een tand of kies is dat vaak niet nodig. Uw tandarts bij Tandartspraktijk Dronten doet er alles aan om uw behandeling zo pijnloos en comfortabel mogelijk te maken.

Wat kunt u verwachten bij een tandextractie

Voor uw behandeling wordt gestart is het van belang ervoor te zorgen dat dit zo pijnloos mogelijk gebeurt. De tandarts zal de plek van de extractie daarom eerst verdoven voordat aan de behandeling wordt begonnen. Pas zodra de tandarts zeker weet dat u goed verdoofd bent wordt aan de behandeling begonnen.

Voorafgaand aan de behandeling heeft de tandarts op uw röntgenfoto’s bekeken of deze naar verwachting makkelijk of moeilijk is. Wanneer de tandarts verwacht dat het een moeilijke behandeling kan worden dan wordt alles dusdanig voorbereid dat de wortels door middel van een klein chirurgisch sneetje “vrij” komen te liggen. Van dit sneetje merkt u niets, wat u wel merkt is dat de tandarts hierdoor niet eindeloos aan uw kies hoeft te trekken. De behandeling verloopt alsnog snel, pijnloos en met relatief weinig pijn na de extractie. Zo wordt een moeilijke tand extractie toch makkelijk gemaakt.

Wat te doen na een tandextractie behandeling

Na het trekken van een tand of kies kan het zo zijn dat u hier nog even last van heeft. Om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk pijn heeft na de extractie krijgt u bij Tandartspraktijk Dronten altijd een brief mee met instructies over wat u wel en vooral ook niet moet doen. Hierin leest u ook terug wat normale gevolgen zijn van een extractie maar ook wanneer u wel contact op moet nemen met de tandartspraktijk.

Afspraak maken bij tandartspraktijk Dronten 

Wilt u een afspraak maken voor uw tand extractie bij Tandartspraktijk Dronten? Dat kan! Wanneer u al patiënt bent bij Tandartspraktijk Dronten en uw tandarts heeft u geadviseerd uw tand te trekken dan kunt u telefonisch een afspraak inplannen via  0321 314 538.

Onze specialisten

Alie Weevers

Alie Weevers

Planner

Sienni Spaans

Tandartsassistente

Marleen Wolfs

Receptioniste

Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician

Mgrdich Amroian

Tandtechnicus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend en op de donderdagavond tot 20.00 uur. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

0321 314 538

Vandaag geopend tot 17:15 Morgen van 08:15 tot 21:00

Bekijk al onze openingstijden