Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Tulay Yildiz – Bilgili
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Tulay Yildiz – Bilgili

Tulay Yildiz – Bilgili

Wat is je functie bij Tandartspraktijk Dronten ?

Nu voorlopig alleen Tandartsassistente, ik volg momenteel ook de opleiding voor preventieassistente die ik aangeboden heb gekregen door Tandartspraktijk Dronten!

Waarom heb je ervoor gekozen in de tandheelkunde te werken en wat maakt het werk van een tandartsassistent zo leuk?

Tandheelkunde is heel breed, je kan jezelf verder ontwikkelen door cursussen en opleidingen te volgen. De combinatie naast het assisteren ook zelfstandig te mogen en kunnen behandelen van patiënten en advies geven vind ik erg leuk!

Voordat ik met de opleiding tandartsassistente begon, had ik de opleiding pedagogisch medewerker afgerond.

Ik heb veel geduld mijn doel is om (kinderen) patiënten te stimuleren dat ze op hun gemak naar de tandarts gaan of leuk gaan vinden en kinderen gerust te stellen. Als ik het verschil kan zien hoe ze in het begin situatie de kamer in kwamen en vrolijk er weer uitlopen ja daar word ik echt gelukkig van!

Zijn er behandelingen die jij extra leuk vindt om bij te assisteren? Waarom is het zo leuk hierbij te assisteren?

Ik vind het hartstikke leuk om bij chirurgische- implantologie- en kroon behandelingen te assisteren. Wij hebben mooie apparatuur in de praktijk waarmee we bijna alle behandelingen binnen de praktijk kunnen uitvoeren. Ik vind het erg bijzonder dat ik bij deze behandelingen aanwezig mag zijn en dat ik de tandarts mag assisteren bij gecompliceerde behandelingen. Wanneer je ziet dat een behandeling succesvol wordt afgerond is dat altijd heel bijzonder en mooi om te zien! Dit geeft mij een fijn gevoel mensen te kunnen helpen. Steeds een nieuwe ervaring erbij! Geen dag is hetzelfde!

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Ja, vanwege verhuizingen heb ik meerdere tandartsen gehad. Tijdens de wissel fase van mijn melkgebit moesten er (melk)hoektanden door tandarts getrokken worden. Dat deed de tandarts zonder verdoving, ik herinner me dat 3 man me vast moest houden. Ik heb ook orthodontie behandelingen gehad. Blij dat ik dit allemaal heb laten gebeuren!

Ging je graag naar de tandarts?

Ik zal toch even een geheimpje verklappen, ik ben altijd heel dapper naast de tandarts, maar zelf in de tandartsstoel zitten vind erg spannend!

Heb je zelf weleens gaatjes gehad?

Ja ik had 1 zilveren vulling, die is inmiddels vervangen door een witte vulling!

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Ik wilde graag basisschool lerares (Juf!) worden. Ik help graag studenten, assistentes in opleiding en begeleid ze in de praktijk. Hiervoor heb ik ook een cursus gevolgd bij Calibris en ik sta geregistreerd bij SBB.

Waarom wilde jij bij Tandartspraktijk Dronten solliciteren en hoe vind je het om bij Tandartspraktijk Dronten te werken?

Ik heb gesolliciteerd bij tandartspraktijk Dronten omdat het een vertrouwde plek voor me was, en er opleidingsmogelijkheden zijn. Het team is echt geweldig! Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk!

Wat vertel je op verjaardagen als mensen je vragen wat voor werk je doet?

Dat ik bij de tandarts werk en hoe leuk ik dat vind! Als ze op zoek zijn naar een tandarts vertel ik dat ze bij ons dan welkom zijn en dat we geen wachttijden hebben!

Wat is de gekste vraag die je hebt gekregen over het werken bij de tandarts?

Nou ja eigenlijk is het eerder een situatie dan een vraag. Een mevrouw kwam een keer met de prothese (kunstgebit) van haar overleden man langs. Ze legde het kunstgebit op de receptie en liep weg. Ik dacht: “huh wat moet ik hiermee?”

Waarom vind je dat mensen voor Tandartspraktijk Dronten moeten kiezen?

We werken onder één dak met meerdere tandartsen met verschillende specialisaties. We kunnen de patiënten veel bieden en werken met de nieuwste apparatuur!

Zijn er nog andere dingen die jij graag wilt vertellen?

Ik adviseer de patiënten die angst hebben en het tandarts bezoek uitstellen, dat niet veel langer te doen! Hoe langer je ermee wacht hoe moeilijker de stap voor je wordt! Maak een intake afspraak en bespreek de mogelijkheden met de tandarts!

Maak een afspraak met Tulay Yildiz – Bilgili

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven