Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Sterre Gitz

BIG nummer 99931748502

Waarom heb je voor de studie tandheelkunde gekozen? Wat vond je van de studie?

Ik wil al vanaf de basisschool tandarts worden. Mijn oom is tandarts en daar heb ik leuke herinneringen aan.

Daarnaast is  tandheelkunde de enige studie waarbij ik zowel mijn interesse voor een medisch beroep en patiëntenzorg met mijn creativiteit en voorkeur voor met mijn handen werken kon combineren. Dat is een unieke combinatie binnen het opleidingsaanbod aan de universiteit. De studie bleek dan ook  heel goed bij mij te passen en ik heb ontzettend van de zes jaar die de studie duurde genoten.

 

Heb je affiniteit met bepaalde vakgebieden binnen de tandheelkunde en zo ja, wat maakt dit vakgebied zo leuk?

Ik heb vooral affiniteit met de dento-alveolaire chirurgie.

Daarnaast ook met de restauratieve tandheelkunde. Deze twee vakgebieden samen zorgen ervoor dat wij bij uitgebreide behandelplannen tot de beste en mooiste oplossing voor de patiënt kunnen komen.

 

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Mijn tandarts van vroeger was en is een hele kundige tandarts die het beste voor heeft met zijn patiënten.

 

Ging je graag naar de tandarts?

Zeker, ik was als kind altijd nieuwsgierig naar alle materialen en instrumenten die werden gebruikt. Overal was wel een instrument, een testje of een trucje voor. Vooral het bestuderen van röntgenfoto’s vond ik bijzonder. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mij altijd afvroeg hoe iemand  afwijkingen kon zien op zo’n röntgenfoto? Voor mij was het gewoon een zwart-wit afbeelding van mijn kiezen.

 

Hoe onderhoud jij jouw gebit, poets je ook echt 2 keer per dag en snoep je eigenlijk door de dag heen?

Jazeker. Ik poets echt twee keer per dag, maakt niet uit welke omstandigheden er zijn. Ook stoker ik elke dag, maar dit kan soms in de vakantie wel eens versloffen en een paar dagen worden overgeslagen. Ik merk dat direct aan mijn gebit en pak het dan ook snel weer op. Snoepen doe ik eigenlijk niet. Ik ben niet echt een zoetekauw. Daar heb ik denk ik geluk mee.

 

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Ik wist al lang dat ik met mijn handen wilde werken, maar had daar heel vroeger nog niet echt een specifiek beroep bij. Vanaf ergens midden op de basisschool had ik bedacht dat dat tandarts moest zijn.

 

Waar haal je de meeste voldoening uit als je mensen helpt?

Ik vind het belangrijk om mensen  goed te  informeren en alles heel duidelijk aan de hand van voorbeelden uit te leggen. Dit geeft de patiënt handvaten om zelf een goede keuze te maken voor hun gebit en gezondheid.   Ik vind het heel mooi om te zien wanneer dit het juiste effect heeft en iemand doelen bereikt die eerst onbereikbaar leken.

 

Wat doe je om te zorgen dat elke patiënt tevreden de deur uitgaat?

Ik probeer altijd in overleg met de patiënt de juiste oplossing te vinden die bij hen past. Dat is namelijk niet altijd voor iedereen hetzelfde. Daarnaast probeer ik voor iedereen de tijd te nemen. Als de patiënt zich op zijn gemak voelt dan doe ik dat ook, met een fijne behandelsfeer en -resultaat als gevolg.

 

Wat is een van de mooiste momenten in je carrière tot nu toe? Zo’n moment waaraan je later zeker nog eens terugdenkt?

Tijdens mijn opleiding aan de ACTA heb een keer een jong meisje behandeld met twee kegeltandjes. Dit zijn kleinere en puntigere tanden dan normaal en zaten bij haar naast haar beide centrale voortanden. Ze zou net naar de middelbare school gaan en was bang dat ze misschien gepest zou worden omdat haar tanden er wat anders uitzagen. Ik heb de vorm van beide tanden toen kunnen aanpassen met wit vulmateriaal waar zowel zijzelf als haar moeder heel erg blij mee waren. Ik zal de dankbaarheid op het gezicht van dit meisje nooit vergeten.

 

Welk vooroordeel over tandartsen zou je graag willen wegnemen

Dat het beroep tandarts een saai beroep is. Tandheelkunde is een divers beroep met veel verschillende specialistische vakgebieden. Elk vakgebied is ontzettend goed wetenschappelijk onderbouwd en bevat zo veel kennis waardoor een onderdeel van het lichaam wat zo klein is als een gebit ineens ontzettend groot geworden is. Hierdoor kan je je beroep als tandarts zo complex, divers en interessant maken als je zelf zou willen. Dat is ook iets wat me juist zo motiveert. Er valt altijd meer te leren en er zijn altijd meer vaardigheden om je eigen te maken.

 

Wat zijn je toekomstplannen binnen de mondzorg?

Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen door veel cursussen te volgen. Daarnaast zou ik in de toekomst graag een vervolgopleiding gaan doen m.b.t. de vakgebieden waar ik affiniteit mee heb. Ook heb ik interesse in onderzoek en wil ik me daarmee bezig gaan houden.

 

Waarom vind je dat mensen voor Tandartspraktijk Dronten moeten kiezen?

Tandartspraktijk Dronten heeft een visie waarin de patiënt centraal staat. Daarnaast is het een grote praktijk met meerdere specialisten in huis. Hierdoor kunnen patiënten vaak specialistisch geholpen worden zonder verwezen te worden.

 

Welke tip zou jij mensen graag willen meegeven voor het onderhouden van hun gebit?

Een gezond gebit heb je (meestal) zelf in de hand. Het komt neer op routine en een beetje discipline. Dus twee keer per dag op de juiste manier poetsen, een keer per dag stokeren en niet te vaak snoepen. Als ik het kan kan jij het ook!

 

Maak een afspraak met Sterre Gitz

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Leo Tang

Tandarts

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven