Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Jessica Swartberg
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Jessica Swartberg

BIG registratienummer: 59919187302

Mijn naam is Jessica Swartberg.

Waar heb je gestudeerd en waarom heb je voor de studie tandheelkunde gekozen?

Ik heb in Groningen gestudeerd. Ik koos voor de studie tandheelkunde omdat het me leuk leek om met mijn handen te werken en mensen te helpen. En ik vond het een uitdaging om als vrouw tandheelkunde te gaan studeren omdat er toen (1985-1991) nog veel minder vrouwen dan mannen dit beroep kozen.

Wat vond je van de studie tandheelkunde?

Wat ik erg fijn vond van deze studie was dat we al vrij snel met patiënten mochten werken.

Volg je veel cursussen? Welke cursussen heb je gevolgd?

Ik heb de afgelopen jaren heel veel uiteenlopende cursussen en workshops gevolgd. Voornamelijk op het gebied van persoonlijke groei: opleiding tot contactclown, innerlife opleiding, Dog Assisted Interventions, transcedente meditatie.
In de tandheelkunde waren de cursussen vooral gericht op habitueel mond ademen, myobrace, (angstige) kinderen en bijzondere doelgroepen.

Je hebt een bijzondere loopbaan gehad, kan je hier wat meer over vertellen?

De meeste ervaring heb ik opgedaan in Portugal. Daar heb ik 12 jaar gewoond en mijn eigen praktijk opgezet en draaiend gehouden. Daar heb ik ook de biologische tandheelkunde leren kennen en gepraktiseerd.

Waarom vind jij het fijn bij Tandartspraktijk Dronten te werken?

Via collega tandarts Celine hoorde ik over tandartspraktijk Dronten. Vooral ook dat de organisatie zeer goed is en het een mooie praktijk is met een visie.
Ik was op zoek naar een praktijk met een gedeelde visie en communicatie waarbij aandacht wordt besteed aan collegiaal overleg en vind het bijzonder hoeveel aandacht hiervoor is binnen tandartspraktijk Dronten.

Je bent kindertandarts, wat maakt het zo leuk als kindertandarts te werken?

Ik heb me sinds enkele jaren op de kindertandheelkunde toegelegd omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Zij zijn meestal open en eerlijk in hun kwetsbaarheid. Op een speelse en oprechte manier creëer ik samen met de assistente een veilige setting om pijn aan hun tanden en kiezen en angst voor de tandarts of voor de verdoving te voorkomen en ook om bewustzijn over de gezondheid van hun gebit te krijgen en te kunnen behouden.

Hoe vond jij het om als kind naar de tandarts te gaan?

Toen ik vroeger als kind naar de tandarts ging kon ik gelukkig naar mijn eigen vader. Hij was vriendelijk, legde goed uit en uiteraard kon ik mezelf zijn in de stoel. Na afloop kreeg ik dan een klein boerderij beestje van plastic. Dat vond ik altijd erg leuk. Ik ging dus ook met veel plezier naar de tandarts en nam vaan een vriendinnetje mee voor de gezelligheid.

Poets jij ook echt 2 keer per dag je tanden en snoep je eigenlijk door de dag heen?

Ik poets wel 2x op een dag maar moet eerlijk bekennen dat ik vaak voor het ontbijt poets en dat ik soms ‘s nachts nog wel eens een dropje of fisherman friend neem. Daarnaast vind ik het lekkerste snoep stroopwafels! Niet super goed voor je tanden maar wel ontzettend lekker.

Wat wilde je worden toen je klein was?

Toen ik klein was wilde ik altijd Pippi Langkous of kleuterjuf worden.

Waar haal jij tijdens je werk veel voldoening uit?

De meeste voldoening in het werk haal ik eruit om een kind die het spannend vindt door zijn/haar angst te begeleiden en vervolgens heel goed kan meewerken en zich zelf vrij voelt in de stoel. Ik word ook heel blij van een goeie samenwerking met mijn assistente en uitwisseling met collega’s. Ook vind ik het belangrijk om ouders en het kind te begeleiden om een goede gezondheid te behouden of te krijgen. Het komt vaak voor dat mensen zich met de beste bedoelingen van sommige dingen minder bewust zijn bijvoorbeeld van het belang van goede ademhaling en van een gezonde mond.

Welk vooroordeel over tandartsen zou je graag uit de wereld willen helpen?

Het vooroordeel dat tandartsen maar wat doen zonder de patiënt erin te betrekken en geldkloppers zijn zou ik zelf graag uit de wereld willen helpen door te werken zoals ik werk: met aandacht en tijd voor de persoon in de behandelkamer.

Welke tip wil jij graag delen zodat mensen hun gebit beter kunnen onderhouden?

Tip voor onderhoud van je gebit: raadpleeg je tandarts als er iets niet ok voelt in je mond en vraag of de tandarts je duidelijk wil uitleggen waarom hij of zij iets doet en hoe/of je dat zelf kan voorkomen.

Wat doe jij graag in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag: in de natuur samen of alleen, aan het mediteren (1-2x per dag in ons meditatiedorp waar we* wonen), aan het wandelen en spelen met onze hond, lekker bezig in onze moestuin, spelen en zijn met onze kleinkinderen, aan het klussen, aan het rondreizen met een camper.
*We= mijn vrouw Desiree, onze hond Munay, onze katten Prem en Budha. Verder heeft Desiree 4 kinderen en hebben we nu samen 5 kleinkinderen.

Als anderen jou in 3 woorden moesten omschrijven, welke woorden zouden ze kiezen?

Jessica: vriendelijk, gevoelig en wijs

Maak een afspraak met Jessica Swartberg

Onze specialisten

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Leo Tang

Tandarts

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven