Tandartspraktijk Dronten / Kunstgebit

Gebitsprothese of kunstgebit in Dronten

Bent u op zoek naar een specialist voor uw (nieuwe) kunstgebit of gebitsprothese? Onze tandprotheticus helpt u graag verder. U hoeft niet ingeschreven te zijn bij onze praktijk om een afspraak te maken. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

 • De specialist voor uw nieuwe kunstgebit
 • U kunt direct bij ons terecht
 • U hoeft niet ingeschreven te zijn bij onze praktijk
 • Vrijblijvende intake en advies op maat

Hieronder vindt u meer informatie over kunstgebitten en gebitsprotheses, onze behandelingen, de kosten en zorgvergoedingen. 

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese is een op maat gemaakt gebit van kunsthars en kunststof of porselein. De prothese vervangt tanden wanneer deze verloren zijn gegaan bij bijvoorbeeld tandbederf, een ongeval of erfelijkheid.

De kwaliteit van de gebitsprotheses zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Het valt haast niet op dat iemand een prothese draagt.

Een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese

Een volledige prothese is nodig wanneer alle tanden en kiezen van uw gebit ontbreken. Het kunstgebit vervangt dan al uw tanden. Bij het aanmeten van de prothese wordt een afdruk gemaakt van uw kaak. Op basis hiervan wordt er een uitneembaar kunstgebit op maat voor u gemaakt door de tandtechnieker. De prothese trekt tijdens het dragen vacuüm op uw kaak en zit daardoor stevig vast. 

Wanneer enkele tanden ontbreken, is het aan te raden om een gedeeltelijke prothese te laten maken. Hierdoor worden de originele tanden behouden en de ontbrekende tanden of kiezen vervangen door kunsttanden.

Wat kunt u verwachten van onze tandprotheticus in Dronten?

Onze tandtechniekers zijn gespecialiseerd in het maken van kunstgebitten die naadloos aansluiten op uw gebit. Zij houden zich alleen bezig met het aanmeten, repareren en produceren van kunstgebitten. 

Wij vinden het belangrijk dat uw gebitsprothese perfect aansluit op uw situatie en wensen. Daarom geven we altijd vooraf advies op maat over het behandelplan en het kostenplaatje. Zo weet u altijd precies wat u van ons kunt verwachten.

De kosten en vergoedingen van een kunstgebit

 • Een volledige prothese voor boven en onder kost ongeveer € 1.220.
 • Hiervan wordt via de basisverzekering ongeveer 75% vergoed.
 • Er komt vervolgens 25% of ongeveer € 305,- voor uw eigen rekening.
 • Dit rekenvoorbeeld is exclusief uw eigen risico.

 

Wij geven u altijd voor de behandeling een transparant beeld van de kosten op basis van uw eisen en wensen voor een nieuw kunstgebit. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en komt u voor geen onaangename verrassingen te staan. 

De kosten voor een kunstgebit worden meestal voor een groot gedeelte of zelfs volledig gedekt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket. Het is aan te raden om voor de behandeling zelf goed te informeren bij uw zorgverzekeraar, zodat u zeker weet welk gedeelte vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

Tarieven kunstgebitten

Kunstgebit Prijs
Volledig kunstgebit Minimaal 75% vergoeding vanuit de basisverzekering
Kunstgebit bovenkaak Minimaal 75% vergoeding vanuit de basisverzekering
Kunstgebit onderkaak Minimaal 75% vergoeding vanuit de basisverzekering
Kunstgebit op implantaten 10% eigen bijdrage voor onderkaak, 8% eigen bijdrage voor bovenkaak, ALL IN
Frameprothese
Frameprothese 1 t/m 4 elementen € 979,-
Frameprothese 5 t/m 13 elementen € 1139,-

Afspraak maken met onze tandprotheticus in Dronten? 

Bent u op zoek naar een professionele tandprotheticus in Dronten? Plan direct een afspraak in via het onderstaande contactformulier. Wij bellen u dan zo snel mogelijk om de mogelijkheden te bespreken. U hoeft (nog) geen patiënt te zijn van Tandartspraktijk Dronten om een afspraak te maken. Wij helpen u graag verder.

  Tandprotheticus

  Laatste update : 4 april 2023

  Onze specialisten

  Jessica Swartberg

  Kindertandarts

  Sterre Gitz

  Tandarts

  Julia Corbu

  ortho- en paropreventie assistent

  Gilian Sonderen

  Tandprotheticus

  Over Tandartspraktijk Dronten

  Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

  Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

  De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

  Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

  Onze blije klanten aan het woord

  ?

  Harmen M

  Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

  Aynur

  Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

  T Yildiz

  Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

  Mevrouw Puf

  Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

  Eila

  Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

  Daphne van der Meijden

  Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

  Ellen de Vries

  Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

  Wim van Dijk

  Afspraak maken Inschrijven