Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Marit Bakker

Marit Bakker

BIG-nummer 89924590802

“Het mooiste vind ik als ik iemand van de pijn af kan helpen, op dezelfde plaats kan ik ook heel gelukkig worden als een patiënt na een behandeling stralend naar zichzelf in de spiegel kijkt en blij is met het resultaat”

Marit Bakker is al jaren een bekend gezicht bij Tandartspraktijk Dronten. Tijdens haar studie tandheelkunde werkte ze als tandartsassistente bij Tandarts Jordaan. Na haar afstuderen als tandarts heeft ze haar carrière voortgezet bij zowel Tandarts Jordaan als Tandartspraktijk Dronten.

Bij beide praktijken is ze nu werkzaam als algemeen tandarts.

Ging jij vroeger graag naar de tandarts?

Ik ging heel graag naar de tandarts. Wanneer er bij mijn ouders een behandeling moest plaatsvinden keek ik altijd mee. Al die materialen en onderdelen waaruit bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling bestaat vond ik fantastisch, ik wilde dat later ook doen!

Heb je zelf weleens gebitsproblemen (gehad)?

Nee nog niet, alleen heb ik 6 verstandskiezen, die er allemaal nog inzitten!

Waarom heb jij zelf besloten om in de tandheelkunde te gaan studeren/werken?

Ik was van jongs af aan al gefascineerd door de praktijk van mijn oom die ook tandarts is. Ook was ik als klein meisje altijd bezig met kettinkjes uit de knoop halen, priegelwerkjes doen, zelf dingen oplossen en er een creatieve methode voor bedenken. De combi iets voor mensen te kunnen betekenen, techniek en oplossingsgericht werken leek mij een droombaan!

Wat zijn momenten die jou zijn bijgebleven?

Ik had een patiënt die na diverse narcose behandelingen voor het eerst naar de tandarts durfde te gaan. Ik heb een goede vertrouwensband met hem opgebouwd waardoor ik inmiddels het hele front heb behandeld en de controle zonder problemen kan uitvoeren. Die meneer is me heel dankbaar, dat vind ik mooi en bijzonder.
Een andere patiënt die na het verfraaien van haar gebit in tranen uitbarstte toen ze het resultaat zag!
Kinderen die rennend de behandelkamer binnenkomen en mij een knuffel geven, zo lief!

Wat zijn je toekomstplannen binnen de tandheelkunde?

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en verbeteren, de gebieden die ik heel interessant vind zijn endodontie (wortelkanaalbehandelingen), esthetiek, chirurgie, kroon- en brugwerk. Naast mijn werkzaamheden als tandarts volg ik veel meerdaagse opleidingen. De afgelopen jaren heb ik veel cursussen gevolgd op het gebied van restauratieve en esthetische casussen. Vaak zie je dat er bij problemen naar een oplossing voor dat moment wordt gezocht. Als de oorzaak van het probleem niet veranderd wordt zie je dat het probleem vaak meerdere keren terug komt. Dat is niet alleen heel vervelend voor mensen maar ook kostbaar. Restauratieve tandheelkunde geeft mij extra voldoening omdat je, bij grotere onderliggende problemen, echt een verschil kunt maken voor mensen, nu en in de toekomst.

Waarom vind je dat mensen voor Tandartspraktijk Dronten moeten kiezen?

Tandartspraktijk Dronten is een super fijne praktijk waarbij de patiënt echt centraal staat. Iedere behandelaar is professioneel en samen streven we naar perfectie. Alle materialen en apparatuur is ruimschoots aanwezig waardoor bijna iedere behandeling in de praktijk uitgevoerd kan worden.

Ben jij ook geïnteresseerd om bij Tandartspraktijk Dronten te werken? Bekijk nu de vacature voor tandarts of de vacature van mondhygiënist. Wie weet zien we jou binnenkort in de praktijk!

Maak een afspraak met Marit Bakker

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven