Jiajun Zhu

“Mensen hebben vaak wel een globaal beeld van wat het beroep tandarts inhoudt. Echter weten mensen vaak niet dat het beroep erg breed is en verder gaat dan ‘alleen gaatjes vullen’. Het beroep tandarts is medisch en technisch ingesteld, maar waarbij ook handvaardigheid, kennis en creativiteit komt kijken”

Als kind wilde Jiajun heel graag profvoetballer worden toen bleek dat dit niet voor hem was weggelegd besloot hij al jong dat hij een praktisch beroep wilde uitoefenen. Tijdens de middelbare school bleek zijn interesse vooral richting een medische studie te liggen. Omdat zijn zus al tandheelkunde studeerde besloot hij een dag mee te lopen bij een tandarts en na deze dag was de keuze al snel gemaakt. De dag dat hij het bericht kreeg dat hij was geselecteerd voor de studie tandheelkunde is voor hem dan ook de dag dat zijn droom uitkwam.

Naast zijn beroep als tandarts houd Jiajun ook heel erg van skiën: “Het is jammer dat wij in Nederland geen bergen hebben, anders was ik in de winter elk weekend gaan skiën”

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren?

Ja zeker, mijn tandarts van vroeger was een hele aardige man en bovendien een erg goede tandarts. Later mocht ik voor de selectie van de studie Tandheelkunde nog bij hem in de tandartspraktijk meelopen.

Heb je zelf weleens gebitsproblemen (gehad)?

Ik heb vroeger als kind wel eens een gaatje gehad (oeps), maar gelukkig is het daarbij gebleven.

Welk aspect van je werk vind jij het allerleukste?

Dat geen één werkdag hetzelfde is, elke werkdag is uniek. Elke dag ontmoet je weer vele verschillende mensen, van allerlei leeftijden met verschillende achtergronden. Het contact met de mensen tijdens het werk vind ik erg leuk. Ook de diversiteit in de behandelingen maakt elke werkdag een nieuwe, leuke uitdaging.

Wat is een van de mooiste momenten in je carrière tot nu toe?

Ik denk dat dat alle momenten zijn dat mensen zichtbaar blij zijn met het resultaat van de behandeling en dat laten merken. Daar kan ik erg blij van worden en met een goed gevoel naar huis gaan.

Wat zijn je toekomstplannen binnen de Tandheelkunde?

De komende jaren wil ik mij eerst focussen op de volle breedte van de algemene tandheelkunde. Daarna heb ik interesse in mijzelf verder te verdiepen in de restauratieve tandheelkunde en de implantologie.

Ten slotte, Is er een vooroordeel over tandartsen die je graag de wereld uit wilt helpen?

Dat een bezoek aan de tandarts pijnlijk is. Tegenwoordig zijn de verdovingstechnieken en -middelen zo goed, dat een behandeling vaak geheel pijnloos kan verlopen.

Maak een afspraak met Jiajun Zhu

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven