BIG nummer 19929996202

“Als tandarts lever je zorg. In de zorg werken is altijd al een grote droom geweest voor mij. Van jongs af aan had ik veel hobby’s waarvoor een fijne motoriek vereist was zoals tekenen. In de tandheelkunde wordt de zorg en fijne motoriek gecombineerd, wat ertoe heeft geleid dat de tandheelkunde een van mijn hobby’s is geworden.”

Leo Tang is werkzaam als algemeen tandarts bij Tandartspraktijk Dronten.

Waar heb je gestudeerd?

Ik heb op het ACTA gezeten, na mijn studie heb ik een cursus over multilayering gedaan (esthetisch werken met composiet) en mondfotografie. Beide cursussen werden georganiseerd door Tandarts Jordaan, de collega praktijk van Tandartspraktijk Dronten in Amsterdam. Ik ben nog van plan om restauratieve cursussen te volgen en cursussen met betrekking tot wortelkanaalbehandelingen.

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Ja. Mijn tandarts was een hele vriendelijke mevrouw en heel geduldig. Ik kwam als kind/tiener vaak te laat bij de tandarts. Nu ik een tandarts ben realiseer ik me hoeveel invloed 5 minuten kan hebben op de planning van de agenda.

Heb je zelf weleens gebitsproblemen (gehad)?

Ik heb last gehad van TMD pijn (Temperomandibulaire dysfunctie). Dit houdt in dat delen van het kaakgewrichtsstelsel overspannen raken en pijn veroorzaken. Gelukkig heb ik mijn keuzevak bij de afdeling gnathologie gelopen (specialisatie mbt kaakgewrichtstelsel en slijtage) dus ik kon makkelijk bij mezelf een diagnose stellen en mijzelf behandelen.

Sla je weleens een keer tandenpoetsen over?

Alleen als ik wat teveel gedronken heb in het weekend 😉

Wat vertel je op verjaardagen als mensen vragen wat voor werk je doet?

Ik ben een mondknutselaar.

Wat is een van de mooiste momenten in je carrière tot nu toe? Zo’n moment

Een patiënt met heftige verkleuringen bij haar voortanden gaf bij mij aan dat zij nooit meer durfde te lachen. Ik heb bij haar een rij aan directe composietfacings gemaakt.

Na deze behandeling liep ze na dit jaren niet meer gedaan te hebben met een brede lach de deur uit.

Wat doe je om te zorgen dat elke patiënt tevreden de deur uitgaat?

Ik bespreek voor de behandeling altijd met de patiënt wat zijn wens is ook kijk ik dan samen met de patiënt hoe ik hem/haar tijdens de behandeling het beste kan begeleiden en/of steunen.

Wat zijn je toekomstplannen binnen de mondzorg?

In de verre toekomst wil ik een tandarts zijn die van veel markten thuis is. Simpele implantologie, moeilijke wortelkanaalbehandelingen, revisies, simpele chirurgie en restauratieve behandelingen wil ik dan onder de knie hebben.

Waarom vind je dat mensen voor Tandartspraktijk Dronten moeten kiezen?

Er wordt gewerkt op een manier waarbij het eindpunt is dat de mond gezond is. In veel hedendaagse tandartspraktijken merk je dat er enkel wordt gekeken naar problemen en niet naar oorzaken; er wordt gedweild met de kraan open. In Tandartspraktijk Dronten wordt er naar de integrale tandheelkunde gekeken. Dit houdt in het gebit als geheel, in samenspel met alle functies van dien. Zo werken wij richting een langdurige gezond gebit.

 

Wil jij ook werken bij Tandartspraktijk Dronten en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures? Bekijk hier de vacature mondhygienist, de vacature tandarts en de vacature tandartsassistent

Maak een afspraak met Leo Tang

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven