Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Gilian Sonderen
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Gilian Sonderen

Gilian werkt als Tandprotheticus bij Tandartspraktijk Dronten.

Mijn naam is Gilian Sonderen en ik ben actief als tandprotheticus bij Tandartspraktijk Dronten. Je kunt bij mij terecht voor alle mogelijke gebitsprothesen. Denk aan kunstgebitten, klikgebitten, gedeeltelijke kunstgebitten, frameprothese etc. De protheses worden gemaakt in het laboratorium van Vink Tandtechniek te Waalre, waar meerdere specialisten met passie werken aan een goed functionerende maar vooral mooie gebitsprothese.

Waar heb je gestudeerd?

Ik heb tandprothetiek gestudeerd aan de Hogeschool in Utrecht. Een periode waar ik met veel plezier naar terug kijk! Ooit ben ik begonnen in een tandtechnisch laboratorium waar zowel digitaal als analoog alle mogelijk denkbare gebitsvoorzieningen werden gemaakt. Hier is mijn liefde voor de mondzorg en uiteindelijk de tandprothetiek ontstaan.
Binnen de tandprothetiek houd ik mijn graag bezig met digitale techniek en probeer ik dit zoveel mogelijk toe te passen om het traject voor een nieuw kunstgebit voor zowel mijzelf als de patiënt leuk en interessant te houden en waarbij het “gips happen” achterwege kan blijven.

Kun je jouw tandarts van vroeger nog goed herinneren?

Ja die kan ik nog al te goed herinneren, hij was altijd erg direct en niet bepaald kindvriendelijk. Naarmate ik ouder werd ben ik veranderd van tandartsenpraktijk waarna ik vervolgens altijd met gerust hart naar de tandarts ging. In 2021 ben ik verhuisd naar de polder waarna ik dus opnieuw ben overgestapt van tandartspraktijk. Na even googelen kwam ik al gauw bij Tandartspraktijk Dronten uit. Jawel, de praktijk waar ik nu zelf als Tandprotheticus actief ben.

De reden voor deze keuze?… heel simpel, de praktijk ziet er modern en gezellig uit, je wordt warm ontvangen, verschillende specialisten onder 1 dak en iedereen is er erg gemotiveerd!

Hoe onderhoud jij je gebit?

Zelf poets ik zeker twee keer per dag mijn tanden, het voelt fris voor mijzelf, en daarnaast wil ik natuurlijk niet dat patiënten mijn kamer uit vluchten

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Zelf ben ik groot motor fan! Rijd je een Ducati, dan zijn we per definitie al een goede match! Vroeger wilde ik altijd graag motormonteur worden. Maar naarmate ik ouder werd en steeds vaker ging meekijken in het tandtechnisch laboratorium van mijn ouders groeide mijn voorliefde voor de mondzorg.

Waar haal je de meeste voldoening uit?

Zelf houd ik erg van hartig eten, en dan het liefst Indiase Roti met aardappel-kousenband en pompoen. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat iedereen lekker kan eten. Mijn streven is dat iedere prothese zo goed moet zijn, dat ik het zelf ook zou dragen.
Tijdens de behandelingen doe ik altijd mijn uiterste best om patiënten zo goed mogelijk van te voren in te lichten over de stappen die gemaakt gaan worden zodat een ieder zo goed mogelijk
weet wat hij of zij kan verwachten. Daarnaast zorg ik er altijd voor om behandelingen zo prettig mogelijk te laten verlopen. De meeste voldoening haal ik dan ook uit de leuke berichten als iemand op nacontrole komt.

Wat zijn je toekomstplannen?

In de toekomst werken we er achter de schermen hard aan om zoveel mogelijk te digitaliseren om zo de nauwkeurigheid te verhogen en de ervaring voor patiënten zo prettig mogelijk te maken. Daarnaast hoop ik nog heel veel mensen gelukkig te mogen maken met een mooie prothetische voorziening.

Wat zou je mensen willen meegeven?

Of je nou nog eigen tanden hebt of een kunstgebit. Zorg er altijd voor dat je het minstens een keer per jaar even laat controleren. Eigen tanden spreekt voor zich, maar ook een goed passende gebitsprothese is uitermate belangrijk voor het behoud van kaakbot. Wil je hier meer over weten, maak dan gerust een afspraak en dan vertel ik je er graag meer over

Maak een afspraak met Gilian Sonderen

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Leo Tang

Tandarts

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven