Tandartspraktijk Dronten / Ontstoken Tandvlees

Ontstoken tandvlees

Tandvleesproblemen ontstaan wanneer tanden niet schoon genoeg gehouden worden. Dit kan leiden tot ernstige tandvlees ontstekingen in combinatie met pijn. Ontstoken tandvlees is nooit fijn en wilt u graag ten allen tijden voorkomen. Tandartspraktijk Dronten bespreekt de twee soorten tandvleesontstekingen, namelijk: gingivitis en parodontitis.

Op zoek naar een spoed tandarts in Dronten?

Heeft u ondraaglijke pijn of ernstig bloedend tandvlees? Dan dient u met dit spoedgeval zo snel mogelijk naar de tandarts te gaan. Bel in het geval van een spoedgeval naar  0321 314 538. Vanwege de ruimte openingstijden van Tandartspraktijk Dronten, kunnen wij u ten allen tijden te hulp staan.

Gingivitis

Bacteriën kunnen zich aan uw tandoppervlak hechten. In combinatie met dagelijks achterblijvende voedselresten, vormt dit tandplaque. Goede reiniging van uw tanden is daarom essentieel.  Bij Tandartspraktijk Dronten raden wij hierom aan om regelmatig bij de mondhygiënist langs te gaan. De mondhygienist van Tandartspraktijk Dronten kan u helpen gingivitis te voorkomen.

Gebeurt dit niet, dan kan deze plaque zich verharden en zich vormen tot tandsteen. Tandsteen is ruw aangelegd en hierdoor hechten bacteriën zich sneller. Wanneer teveel bacteriën in uw mond plaatsvinden, zal het tandvlees ontstoken raken. Deze ontsteking wordt gingivitis genoemd. Gelukkig kan dit behandeld en weer gezond gemaakt worden door het verwijderen van het tandsteen.

Paradontitis

Wanneer uw tandvlees ontstoken is, zwelt het op. Hierdoor kan het tandplaque samen met het tandsteen onder uw tandvlees terecht komen. Vervolgens kan de aanhechting van uw tandvlees beschadigd raken door de hoeveelheid bacteriën en vervorming van het tandplaque. Hierdoor kunnen de bacteriën het bot doordringen en infecteren. Dit zorgt voor botafbraak rondom de tanden en kiezen (parodontitis). Wanneer deze botafbraak voort gaat, komen uw tanden en kiezen los te staan in het bot. Uiteindelijk leidt dit tot het verlies van tanden en kiezen.

Heeft u parodontitis? Dan dient uw gebit door middel van een parodontale behandeling onder het tandvlees schoongemaakt te worden om de botafbraak te stoppen.

Veelvoorkomende klachten bij ontstoken tandvlees

Een ontsteking van uw tandvlees verergert zich vaak gedurende enige tijd. Omdat de ontsteking elke keer iets erger wordt, weten veel mensen regelmatig niet dat zij ontstoken tandvlees hebben. Het tandvlees heeft namelijk gevoelsmatig altijd zo aangevoeld.

Symptomen van ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van ontstoken tandvlees, kunt u last hebben van de volgende symptomen:

  • Bloedend tandvlees. Uw tandvlees hoort bij poetsen of het gebruik van tandenstokers of floss niet te bloeden.
  • Gezwollen tandvlees, vaak is er daardoor ook minder ruimte tussen uw tanden om te stokeren.
  • Zeer rood gekleurd tandvlees
  • Een slechte adem, ontstekingen ontstaan door achter gebleven bacteriën, deze leveren een onaangename geur.
  • Vermoeidheid, een permanente ontsteking zorgt ervoor dat uw afweersysteem continu bezig is de ontsteking te bestrijden. Dit kost veel energie.
  • Los zittende tanden, indien de ontsteking lang duurt verdwijnt bot waardoor de tanden los in de mond komen te staan.

Voorkom ontstoken tandvlees met de hulp van Tandartspraktijk Dronten 

Denkt u ontstoken tandvlees te hebben en wilt u dit zo snel mogelijk behandeld hebben? Of heeft u vragen wat betreft het voorkomen van ontstoken tandvlees? De mondhygiënist bij Tandartspraktijk Dronten helpt u hier graag bij en beantwoord al uw vragen. U kunt gemakkelijk online een afspraak maken bij Tandartspraktijk Dronten.

Tandartspraktijk Dronten is op donderdagen tot 20:00 geopend, waardoor u ook gemakkelijk na werktijd bij ons terecht kunt.

Marianne Penninkhof Mondhyieniste Dronten
Mondhygieniste

Laatste update : 30 maart 2023

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven