Tandartspraktijk Dronten / Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Wanneer uw tand gevuld is of wanneer deze verzwakt is door een breuk of wortelkanaalbehandeling, heeft dit gevolgen voor de sterkte van uw tanden. Hoe groter vullingen in uw tand plaatsvinden, des te zwakker uw tand is. Om te voorkomen dat uw tand of kies breekt  en daardoor permanent verloren is kan het nodig zijn een kroon te maken. Met de laatste technieken zijn uw kroon en brug zeer sterk maar zijn ze ook vrijwel niet van echte tanden te onderscheiden.

De kroon en brug behandeling

Iedere tandarts van Tandartspraktijk Dronten heeft zeer veel cursussen gevolgd om kronen en bruggen met de nieuwste Cerec techniek te maken.

Bij Tandartspraktijk Dronten hoeft u geen afdruk meer te maken van uw kapotte kies en vervolgens meerdere weken te wachten tot uw kroon gereed is. Wanneer u een afspraak heeft om de kroon te maken dan wordt uw kapotte kies eerst omslepen waarbij een stevige basis wordt behouden voor de nieuwe kroon. Vervolgens wordt er met een kleine camera een scan gemaakt van uw gebit.

Op basis van de scan berekent de computer wat de ideale vorm is voor uw nieuwe kroon of brug. Hij laat deze exact aansluiten bij de rest van uw gebit waardoor de nieuwe kroon meer functionaliteit heeft dan uw oude kies.

Onze in-house tandtechnieker zorgt ervoor dat de kroon direct wordt gemaakt, passend bij uw gebit wordt gekleurd en bakt deze af. De kroon wordt hierna meteen geplaatst en u heeft een volledig en stevig gebit.

Wat zijn kronen en bruggen?

Kronen voorkomen het afbreken van zwakke tanden. Tegenwoordig zijn kronen wit en u zult u niet gauw kronen tegenkomen met een donker randje. Alleen in enkele gevallen is het noodzakelijk om metaal in een kroon te gebruiken.

Het kan zijn dat u een tand verloren heeft. Wanneer het niet mogelijk is om een implantaat te plaatsen ter vervanging van de tand of kies dan kunt u ervoor kiezen om het ontstane gat in de tandenboog op te vullen door middel van een brug. Uw tanden aan beide kanten van het gaat worden voorzien van kronen. Tussen deze kronen zal vervolgens een brug geplaatst worden om de missende tand te vervangen.

Afspraak maken voor kronen en bruggen

Heeft u vragen wat betreft kroon of brug? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van kronen of bruggen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandartspraktijk Dronten en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Zo is Tandartspraktijk Dronten op donderdag tot 20:00 geopend, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandartspraktijk Dronten ook op zondag geopend.

Op zoek naar een spoed tandarts in Dronten?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar  0321 314 538. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Tandarts

Laatste update : 26 april 2022

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven