Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Anouk van der Meij
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Anouk van der Meij
Anouk-van-der-Meij

Anouk van der Meij

BIG-nummer 69922167702

“Ik ben allround tandarts met specialisaties voor orthodontie en kindertandheelkunde. Ik geloof dat je als tandarts moet blijven ontwikkelen en investeren in je ‘gereedschapskist’ met tools die helpen bij gebitsproblemen. Ik streef er niet naar om álles zelf te doen, maar er kennis van hebben vind ik belangrijk”.

Anouk van der Meij is werkzaam als algemeen tandarts met specialisaties in de Orthodontie en kindertandheelkunde bij Tandartspraktijk Dronten.

Waar heb je gestudeerd en heb je na je studie nog andere cursussen gedaan?

Na de studie tandheelkunde in Amsterdam ben ik ervaring op gaan doen in verschillende tandartspraktijken, waaronder ook bij een kinderverwijspraktijk en de spoeddienst. In het begin heb ik met name cursussen gevolgd over kronen en (front)vullingen. Daarna heb ik de opleiding Basic & Advanced series Orthodontics gevolgd bij de European Academy Integrated Orthodontics. Jaarlijks ga ik naar het Kindertandheelkunde congres.

Hoe ben je bij Tandartspraktijk Dronten terecht gekomen?

Ik was al heel lang werkzaam bij de zusterpraktijk in Amsterdam, Tandarts Jordaan. Na goede verhalen van collega’s heb ik de overstap gemaakt en daar ben ik nog steeds erg blij mee!

Ging je graag naar de tandarts?

Ja zeker! In mijn omgeving waren geen mensen met tandartsangst. Pas op de opleiding kwam ik er achter dat dit zo veel voorkomt en dat dit voor veel mensen echt een belemmering is om naar de tandarts te gaan.

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Mijn tandarts van vroeger herinner ik mij als een oude vriendelijke man.

Heb je zelf weleens gebitsproblemen (gehad)?

Ik heb zelf eigenlijk enkel ervaring in preventieve behandelingen zoals kiezen sealen en verstandskiezen verwijderen (bij de kaakchirurg). Daarnaast heb ik inmiddels wel 3x een beugel gehad.

Sla je weleens een keer tandenpoetsen over?

Serieus nooit! Stokeren helaas wel..

Wat doe je om te zorgen dat elke patiënt tevreden de deur uitgaat?

Uiteindelijk wil je natuurlijk het liefste dat iedereen tevreden de deur uit gaat. Toch weet je nooit wat iemand al heeft meegemaakt voordat hij of zij bij jou in de stoel komt. Ik probeer daarom altijd naar eer en geweten te handelen en gewoon elke dag weer m’n stinkende best te doen.

Waar haal je de meeste voldoening uit als je mensen helpt?

Ik haal denk ik de meeste voldoening uit een dag waarin je het verschil hebt kunnen maken voor iemand. Dat kan zijn een mooi eindresultaat zijn na een behandeltraject of gewoon een luisterend oor.

Waar word jij blij van?

Waar word ik blij van? Wat dacht je van: ‘Eat food, clean tooth, happy mood’ 🙂

Wat wil jij verder nog kwijt?

Ik zou graag willen bereiken dat mensen zich verantwoordelijk voelen over hun eigen mondgezondheid en daarmee hoop ik mensen ook te kunnen overtuigen dat met de juiste hulp een gezond en mooi gebit voor iedereen is weggelegd.

Maak een afspraak met Anouk van der Meij

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven