Tandartspraktijk Dronten / Vaste beugel Dronten

Vaste beugel (Damon Brackets) in Dronten

De slotjesbeugel is niet meer weg te denken op middelbare scholen maar ook bij volwassenen. Het Damon systeem is een efficiëntere en meer comfortabele slotjesbeugel. Het systeem is zo goed doordacht dat een behandeling met een blokbeugel, buitenbeugel of extracties in vrijwel alle gevallen niet meer nodig is terwijl dezelfde resultaten worden behaald. Maak direct een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Het Damon Bracket systeem

Het Damon systeem is een zeer comfortabele en betrouwbare slotjesbeugel. Het maakt gebruik van een mechanisme met een passief klepje waardoor de boog in het slotje wordt gehouden, terwijl hij toch vrij kan bewegen. Het Damon systeem vereist daardoor weinig hechtkracht en heeft een minimale wrijvingsweerstand. Hierdoor verplaatsen je tanden sneller en comfortabeler dan bij traditionele slotjesbeugels.

Voordelen van de vaste beugel (Damon Brackets)

  • Efficiënt systeem waardoor behandelingen vaak meerdere maanden korter duren dan met een normale slotjesbeugel.
  • De Damon brackets zijn er in de klassieke metalen variant, maar ook in een transparante variant waardoor deze minder zichtbaar is dan metalen brackets.
  • Het is een vaste beugel waardoor je niet actief hoeft te onthouden de beugel in te doen na eten en drinken.
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Zeer comfortabel

Dit is het stappenplan van onze ortho tandarts

  • Kennismaking: tijdens de kennismaking bespreken we je situatie en bekijken we hoe we je het beste kunnen helpen met orthodontie.
  • Onderzoek: de ortho tandarts breng je gebit in kaart met röntgenfoto’s zodat we een goed behandelplan voor je kunnen opstellen. 
  • Plaatsing beugel: we plaatsen de brackets zodat je kunt groeien naar het eindresultaat. 
  • Controle afspraken: door middel van controle-afspraken houden we in de gaten of alles goed gaat en sturen we als het nodig is bij. 

Afspraak maken bij tandarts voor orthodontie in Dronten

Ben je op zoek naar een tandartspraktijk waar je ook met een vaste beugel behandeld kunt worden? Of heb je al een fijne tandarts, maar ben je nog op zoek naar een goede praktijk voor jouw beugel? In beide gevallen ben je welkom bij Tandartspraktijk Dronten. Schrijf je direct in voor een afspraak met de ortho tandarts.

Anouk-van-der-Meij
Tandarts voor orthodontie

Laatste update : 30 maart 2023

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven