Tandartspraktijk Dronten / Invisalign Dronten

Onzichtbare beugel in Dronten: Invisalign

Altijd lachen met je mond dicht, een onzeker gevoel, steeds weer die aandacht naar die scheve tand… Zo onnodig! Ook als volwassene kun je nog kiezen voor een recht gebit. Dat betekent niet dat je rond moet lopen met een mond vol slotjes.

Bij Tandartspraktijk Dronten bezorgen we je een kaarsrechte glimlach met een onzichtbare Invisalign-beugel, een veelgekozen methode voor orthodontie bij volwassenen.

Wat is Invisalign?

Invisalign is een van de modernste manieren om je gebit recht te zetten. Met behulp van 3D-beeldvormingstechnologie maakt de tandarts meerdere onzichtbare bitjes, ook wel aligners genoemd. Je draagt elke aligner ongeveer 1,5 week, waarna deze wordt vervangen door de volgende. Zo verschuiven je tanden geleidelijk naar de gewenste eindpositie.

De voordelen van een onzichtbare Invisalign-beugel

Invisalign is een moderne beugel met meerdere voordelen:

 • De beugel is volledig transparant en vrijwel onzichtbaar.
 • Een Invisalign-beugel is een doeltreffende methode om tanden recht te zetten.
 • Zowel volwassenen, kinderen als tieners kunnen worden behandeld met een Invisalign-beugel.
 • De beugel en je tanden zijn makkelijk schoon te houden, wat het risico op ontstoken tandvlees en gaatjes vermindert.
 • Je kunt de beugel uitnemen tijdens eten en drinken gedurende de behandeling.
 • Dankzij de unieke 3D-technologie kun je vooraf al zien hoe je toekomstige glimlach eruit zal zien.
 • Zeer comfortabel.

Het stappenplan van onze tandarts voor orthodontie

Invisalign is een zeer moderne behandeling om een stralend en recht gebit te krijgen. Met behulp van een 3D-scan en op basis van een wereldwijde database kunnen we al bij de eerste afspraak een realistische weergave tonen van je toekomstige glimlach. Daarnaast kunnen we nauwkeurige schattingen geven van zowel de kosten als de duur van de behandeling.

De behandeling maakt gebruik van doorzichtige bitjes, ook bekend als clear aligners, om je tanden geleidelijk te corrigeren. Elke anderhalve week vervang je een bitje door een nieuw bitje met een iets aangepaste vorm. Zo worden je tanden en kiezen geleidelijk in de gewenste richting bewogen.

Wanneer je voor Invisalign kiest, volgen we dit proces:

 • Tijdens de eerste ontmoeting bespreken we je wensen en analyseren we hoe orthodontie jou het beste kan helpen.
 • Vervolgens maken we verschillende foto’s en een 3D-scan van je gebit.
 • Deze gegevens combineren we tot een 3D-simulatie, waardoor je een exact beeld krijgt van je glimlach na de behandeling. Zodra we de complete set bitjes hebben besteld, kun jij beginnen met dragen.
 • Gedurende de behandeling kom je regelmatig langs voor controleafspraken en het wisselen van de bitjes.
 • Zodra het gewenste resultaat is bereikt, voorzien we je van een nachtbeugel, ook wel retainer genoemd. Deze beugel zorgt ervoor dat je tanden mooi op hun nieuwe positie blijven staan, zelfs nadat de behandeling is afgerond.

Afspraak maken bij tandarts voor orthodontie in Dronten

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van onzichtbare beugels in Dronten? We helpen je graag aan een stralend gebit. Maak online een afspraak op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Anouk-van-der-Meij
Tandarts voor orthodontie

Laatste update : 30 maart 2023

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Onze blije klanten aan het woord

?

Harmen M

Uitstekend en zeer vriendelijk personeel, tandartsen zijn zeer deskundig! Ik ben goed geholpen en ben heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

Aynur

Wat een fijne ervaring! Ben erg bang voor de tandarts, maar wat hebben ze me gerust gesteld. Super veel geduld en ontzettend lieve medewerkers! Bedankt hiervoor!!

T Yildiz

Vriendelijk personeel! De tandartsen nemen goed de tijd voor je, iedere keer weer tevreden. Ook wordt er erg rekening gehouden met angst, zijn heel goed en leggen leuk uit wat ze precies gaan doen om je gerust te stellen.

Mevrouw Puf

Super fijne praktijk. Ze nemen de tijd voor je en zijn ook heel geduldig met kinderen. Wat ook heel fijn is dat ze eigen mondhygiënistes hebben. Zo kun je de controle en gebitsreiniging op 1 dag combineren wel zo fijn

Eila

Prettige ervaringen met tandarts Bons. Nadat ik niet tevreden was over een behandeling, is dit heel netjes door haar opgelost. Fijne tandarts

Daphne van der Meijden

Ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen. Niet één onvriendelijke medewerker aan de telefoon of tijdens een behandeling gehad. Toen ik vorig jaar langskwam met pijnklachten ben ik direct doorverwezen naar het ziekenhuis, waarna de tandarts mij persoonlijk nog heeft gebeld om te vragen of het goed was gegaan. Top service!

Ellen de Vries

Wij hebben ons net ingeschreven bij Tandartspraktijk Dronten. Ben heel tevreden over onze tandarts mevrouw Mulder, worden goed geholpen. De algehele sfeer is ook vriendelijk en duidelijk, zeker een aanrader.

Wim van Dijk

Afspraak maken Inschrijven