Door de uitbraak van het coronavirus is er bij ziekenhuizen snel een tekort aan mondkapjes en andere materialen ontstaan. Omdat een groot deel van Nederland en Europa op slot zit, is op andere plekken juist nog een voorraad van deze materialen. Samen kunnen we zorgen dat deze terechtkomen waar ze het hardst nodig zijn: in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

5000 mondkapjes voor het AMC

De Amsterdamse tandartspraktijk Tandarts Jordaan voert op dit moment alleen spoedbehandelingen uit. Dit betekent dat de tandartsen veel minder mondkapjes dan normaal verbruiken. Omdat de zorg de mondkapjes op dit moment veel harder nodig heeft, doneerde Tandarts Jordaan vandaag 5000 mondkapjes aan het AMC. Met deze actie willen ze heel Nederland inspireren om hetzelfde te doen, met de overige voorraad medische materialen die praktijken hebben liggen.

De zorg helpen met #zorgvoordezorg

Op dit moment is het het allerbelangrijkst dat zorgpersoneel hun werk goed kan doen. Daarom roept Tandarts Jordaan iedereen op om te doneren wat ze kunnen missen en dit te delen via de hashtag #zorgvoordezorg. Het maakt daarbij niet uit of het bedrijven of particulieren zijn. In deze turbulente tijd moeten we voor elkaar klaarstaan.

Afspraak maken Inschrijven