Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Maaike van Schaik
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Maaike van Schaik
Maaike-van-Schaik-Manager-_-Manager

Maaike van Schaik

Wat is je functie bij Tandartspraktijk Dronten?

Ik ben mede-eigenaar en algemeen directeur van Tandartspraktijk Dronten. Ik probeer ervoor te zorgen dat alles op de praktijk goed geregeld is voor onze collega’s en patiënten en vind het belangrijk dat we continu nadenken over hoe we de praktijk nog beter en fijner kunnen maken. In deze functie en in vorige banen ben ik eigenlijk altijd bezig met de vraag hoe we dingen nog beter of anders kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf persoonlijk en als bedrijf altijd kunt en moet willen verbeteren en dat het belangrijk is een verschil voor mensen te maken. Dat laatste is voor mij een belangrijke drijfveer en ik vind het belangrijk dat alle medewerkers deze instelling hebben.

Werd je op een dag wakker en had je je toen bedacht dat je bij een tandartspraktijk wilde
werken?

Zeker niet! Ik ben bang voor de tandarts en probeerde tandartspraktijken zoveel mogelijk te vermijden. Dat doe ik eigenlijk nog steeds, als ik zelf een afspraak heb in de praktijk dan laat ik onze patiënten altijd graag voorgaan zodat ik mijn afspraak kan uitstellen. Inmiddels trappen mijn collega’s daar niet meer in maar door de jaren heen ben ik me ook comfortabeler gaan voelen in de tandartsstoel en dat helpt. Alle mensen met angst voor de tandarts kan ik dus van harte aanraden om in een tandartspraktijk te werken, haha.

Waarom heb je ervoor gekozen in de tandheelkunde te werken en wat maakt het werk bij
een tandartspraktijk zo leuk?

Mijn man is tandarts en zo kwam ik in aanraking met de tandheelkunde. Het stomme is, hoe bang ik ook ben voor de tandarts, het specialistische aspect en alle medische en technische details vind ik enorm boeiend. Het is zo ontzettend leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is en hoe ver we zijn in de tandheelkunde. Inmiddels voel ik me een beetje een tandheelkundige vakidioot, ik kan met heel veel plezier uren praten over wat er allemaal mogelijk is binnen de tandheelkunde, sorry dat ik het zeg maar het is gewoon echt een heel mooi vakgebied.

Wat heb je gedaan voor je bij een tandartspraktijk ging werken?

Voor ik bij een tandartspraktijk ging werken werkte ik in de marketing. Ik had het daar enorm naar mijn zin en had er met veel plezier nog vele decennia’s kunnen werken. Dat was ook het plan totdat Tandarts Jordaan, de praktijk van Maarten, mijn man, enorm hard ging groeien. Op dat moment werkte Maarten enorm lange dagen om alles in goede banen te leiden en was ik voor mijn werk bijna iedere week in het buitenland. Daarnaast hadden we kleine kinderen, kortom er was rust nodig in ons leven en ons gezin. Op dat punt hebben we samen besloten dat ik 3 tot 6 maanden zou helpen om de praktijk te organiseren waarna ik weer door zou gaan in de marketing. Samen in de praktijk werken leek Maarten en mij verre van ideaal. Maar goed, samenwerken en in de tandheelkunde werken bleek vele malen leuker dan ik ooit had gedacht en ik kan me nu geen andere carrière voorstellen.

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Ik had een Indische dame als tandarts, samen met haar man had zij een praktijk achter haar woonhuis. Ik kan me nog steeds die typische geur van desinfecteringsmiddelen in de praktijk herinneren.
De tandarts was vriendelijk maar ook best hardhandig; ik herinner me dat ze zo hard aan je mond trok. Na een bezoek aan de tandarts had ik dagenlang last van uitgescheurde mondhoeken, niet het ergste op de wereld maar wel echt vervelend.

Heb je zelf weleens gaatjes gehad?

Helaas wel, tot mijn 20e had ik geen gaatjes, wel ben ik op mijn 8e van mijn crossfiets gevallen waardoor mijn voortanden zijn afgebroken. Zo jammer.
Tussen mijn 20e en mijn 26e heb ik best wel een paar gaatjes gehad. Ik studeerde en nam mijn mondverzorging (net als heel veel andere dingen) niet zo serieus. Daarna heb ik een poos in Brazilie gewoond en gewerkt en veel te veel suiker gegeten. Inmiddels vind ik dat echt zonde. Ik heb namelijk geen nieuwe gaatjes gekregen maar vullingen gaan niet een leven lang mee dus dit blijft een punt van aandacht.

Is je mondverzorging anders geworden sinds je bij een tandartspraktijk werkt? Wat is er
veranderd?

Ja, sowieso het begrip dat je problemen echt kunt voorkomen door goede mondzorg, dat heeft mijn kijk hierop echt veranderd. Daarnaast ben ik echt fan van stokeren, ik heb eigenlijk altijd wel een pakje tandenstokers in de auto, keuken of in mijn bureau liggen.

Wat vertel je op verjaardagen als mensen je vragen wat voor werk je doet?

De meeste mensen weten van ons natuurlijk wel dat wij eigenaar zijn van Tandartspraktijk Dronten, Tandarts Jordaan en de tandarts Almere. Soms weten mensen het niet en als ze dan geïnteresseerd zijn in wat ik doe dan vind ik het heel erg leuk om daar meer over te vertellen.
Het is ook echt leuk, inmiddels hebben we een team van ruim 100 man die elke dag bezig zijn mooie dingen te doen. Ik ben daar zo trots op!
Tegelijkertijd hebben mensen soms nog een heel klassiek idee van een tandartspraktijk en dan krijg ik de vraag of ik elke dag mijn man assisteer en of het niet vervelend is iedere dag in 1 kamer te werken. Dat laat ik dan maar zo, soms is het ook wel fijn voor mensen om in gedachten de dingen wat meer bij het oude te houden.

Waarom vind je dat mensen voor Tandarts Jordaan moeten kiezen?

Ik denk dat ik die vraag het liefst wil laten beantwoorden door alle mensen die bij ons werken en door onze patiënten. Hun oordeel is denk ik de beste reden om wel of niet voor Tandarts Jordaan te kiezen.

Maak een afspraak met Maaike van Schaik

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven