Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Maaike Kerkhof
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Maaike Kerkhof

Maaike Kerkhof

Mijn naam is Maaike Kerkhof en ik ben vestigingsmanager bij Tandartspraktijk Dronten. Dit houdt in dat ik medeverantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen van de praktijk, met name achter de schermen.

Bij Tandartspraktijk Dronten vinden we het belangrijk dat we juiste zorg leveren waarmee we mensen verder helpen richting een gezonde mond. Tevreden patiënten staan hierin centraal, net als gelukkige medewerkers.

 

Werd je op een dag wakker en had je je toen bedacht dat je bij een tandartspraktijk wilde werken?

Nee, toen ik jong was wist ik wel dat ik het liefst in de zorg ging werken.

Vanaf het moment dat ik de vacature voor tandartspraktijk Dronten tegen kwam begon het bij mij te kriebelen en na mijn eerste kennisgesprek wist ik wel zeker dat ik bij deze tandartspraktijk wilde werken.

 

Hoe vind je het om bij Tandarts praktijk Dronten te werken?

Werken bij Tandartspraktijk Dronten is voor mij echt een feestje. Ik heb leuke collega’s en ik krijg veel vertrouwen en de ruimte om mij verder te ontwikkelen.

Ik vind het werken in de praktijk erg leuk door het afwisselende werk wat het met zich meebrengt. Ondanks dat mijn taken zich voornamelijk hebben verplaatst naar management vind ik het nog altijd heerlijk om  patiënten te ontvangen, even een praatje maken of iemand gerust te stellen.

De kans is dus groot dat u mij geregeld zal tegenkomen bij de receptie of in de wachtkamer.

 

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Ik kan mijn tandarts van vroeger zeker nog herinneren. Het was een hele lieve zachtaardige man. Ik was vroeger ook nooit bang voor de tandarts. Wij gingen altijd met het hele gezin en het voelde bijna als een feestje ( lekker later naar school ). Mijn zusje en ik maakten ook altijd ruzie over wie het eerst mocht.

 

Heb je zelf weleens gaatjes gehad?

Tot mijn 18de had ik geen gaatjes. Toen diende het studentenleven zich aan waarbij het tandenpoetsen stiekem toch echt weleens na het stappen werd overgeslagen.

De ouderwetse uitdrukking dat je bij elke zwangerschap een tand ” verliest” gold  voor mij helaas wel. Bij alle drie mijn zwangerschappen moest ik een wortelkanaalbehandeling ondergaan.

 

Is je mondverzorging anders geworden sinds je bij een tandartspraktijk werkt? Wat is er veranderd?

Mijn mondverzorging is zeker veranderd. Ik ben nu elektrisch gaan poetsen en gaan stokeren na elke maaltijd. Ook heb ik voor mijn kinderen een elektrische tandenborstel aangeschaft. Ik snap nu pas hoeveel je kan voorkomen door een goede gebitsverzorging.

Dat is niet altijd even fijn: laatst ben ik per ongeluk in slaap  gevallen zonder mijn tanden te poesten. Daar baalde ik letterlijk de hele dag van.

 

Wat vertel je op verjaardagen als mensen je vragen wat voor werk je doet?

Ik vertel dat ik bij een tandartspraktijk werk. Er zijn dan vaak mensen die dan vertellen dat ze al heel lang niet bij de tandarts zijn geweest omdat ze niet durven of omdat ze in het verleden een nare/traumatische ervaring bij de tandarts hebben meegemaakt.

Ik maak nu dagelijks mee dat er patiënten naar de praktijk komen die om die redenen ook lang niet bij de tandarts zijn geweest en opgelucht en trots uit de eerste afspraak komen.

Een dag na de eerste afspraak bellen wij nieuwe patiënten altijd na. Ook na een hevige behandeling zoals een extractie of een implantaat bellen wij de patiënt om te vragen hoe het me ze gaat. Ik merk dat patiënten dit als heel prettig ervaren.

Op de verjaardag kan ik dan ook altijd vol enthousiasme en overtuiging uit eigen ervaring vertellen dat het echt de moeite waard is om de eerste stap te zetten en een afspraak te maken bij de tandarts.

Maak een afspraak met Maaike Kerkhof

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven