Tandartspraktijk Dronten / Ons Team / Ilana Jurriaans
Tandartspraktijk Dronten / Ons team / Ilana Jurriaans

“Als tandarts lever je zorg. In de zorg werken is altijd al een grote droom geweest voor mij. Van jongs af aan had ik veel hobby’s waarvoor een fijne motoriek vereist was zoals tekenen. In de tandheelkunde wordt de zorg en fijne motoriek gecombineerd, wat ertoe heeft geleid dat de tandheelkunde een van mijn hobby’s is geworden.”

Leo Tang is werkzaam als algemeen tandarts bij Tandartspraktijk Dronten.

Waarom heb je ervoor gekozen in de tandheelkunde te werken en wat maakt het werk van een tandartsassistent zo leuk?

Eigenlijk was ik in eerste instantie niet van plan om in de tandheelkunde te werken en wilde ik graag pedagogisch medewerker worden (totaal wat anders haha). Nadat wij op de middelbare school een onderzoek moesten doen naar wat voor opleiding je hierna wilde doen kwam ik tot de ontdekking dat tandheelkunde best interessant is! Het werk als tandartsassistente is zo afwisselend waardoor geen één dag het zelfde is. Je zorgt ervoor dat de patiënten zich op hun gemak voelen, je helpt de tandarts bij alle behandelingen en je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Als assistent zorg je ervoor dat de behandeling zo goed mogelijk verloopt en dat de patiënt met een goed gevoel naar huis gaat. Patiënten met een glimlach naar buiten zien gaan daar doe ik het voor!

Zijn er behandelingen die jij extra leuk vindt om bij te assisteren? Waarom is het zo leuk hierbij te assisteren?

Elke behandeling vind ik leuk. Wortelkanaalbehandelingen zijn voor de tandarts denk ik erg leuk aangezien het uitdagend is om de kanalen zo goed mogelijk schoon te krijgen, als assistent is het ook erg interessant om te zien hoe zij dat doen. Daarnaast vind ik kroon- en brugwerk ook leuk om te zien omdat je het eind resultaat ook echt met eigen ogen kan zien! Al met al er is geen één behandeling die niet leuk is!

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Mijn eigen tandarts was een hele aardige man. Hij had zijn praktijk aan huis waardoor het best kleinschalig was. Wat ik me heel goed kan herinneren is dat hij altijd klassieke muziek op had (niet echt mijn favoriete muziekgenre moet ik heel eerlijk bekennen haha). Ondanks de muziek was de sfeer altijd fijn waardoor ik geen angst had om naar de tandarts te gaan.

Ging je graag naar de tandarts?

Ik heb eigenlijk nooit een vervelend gevoel gehad bij de tandarts. Nu moet ik ook wel bekennen dat ik nooit iets had waardoor er ook geen angst was. Hij vertelde ook vaak wat hij ging doen wat erg prettig was. Nu ik zelf tandartsassistente ben vind ik het extra leuk om een afspraak bij de tandarts te hebben omdat ik dan zelf ook snap wat de tandarts ziet en adviseert.

Heb je zelf weleens gaatjes gehad?

Nee gelukkig niet! Ik ben vanaf kleins af aan al geleerd om goed te poetsen en op te letten met eet- en drinkmomenten. Doordat ik nu werk als assistente word ik wel steeds ‘banger’ dat ik misschien wel een gaatje heb… Dus vergis je niet, ook tandartsassistentes kunnen zenuwachtig worden van controles!

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Toen ik een jaar of 5/6 was wilde ik heel graag dolfijnentrainer worden (ook weer totaal wat anders haha). Dat is op latere leeftijd overgegaan naar pedagogisch medewerker en uiteindelijk ben ik tandartsassistente geworden. Met mensen werken en voor ze zorgen vind ik het allerleukste!

Waarom wilde jij bij Tandartspraktijk Dronten solliciteren en hoe vind je het om bij Tandarts Jordaan te werken?

Tandartspraktijk Dronten is een moderne praktijk met een uitgebreid team. Ik wilde graag bij een praktijk werken waar meer mogelijkheden zijn voor patiënten zodat zij voor alle behandelingen in de praktijk terecht kunnen. Daarnaast werkt er een jong en gespecialiseerd team. Ik heb het erg naar mijn zin en ga altijd met een goed gevoel naar mijn werk! Ik vind het belangrijk dat je elke dag met een goed gevoel start en een goed gevoel eindigt. Dat is hier zeker het geval!

Wat vertel je op verjaardagen als mensen je vragen wat voor werk je doet?

Ik ben nog best jong en mensen schrikken vaak als ik vertel hoe lang ik als ‘echt’ afgestudeerde tandartsassistente werk. Meestal vinden ze het heel leuk en krijg ik te horen dat het beroep echt bij mij past. Dat is voor mij het mooiste compliment!

Wat is de gekste vraag die je hebt gekregen over het werken bij de tandarts?

Voor mij is geen enkele vraag gek maar wat mij wel bij blijft is dat ik ooit de vraag kreeg van een patiënt of haar kunstgebit ook gemaakt kan worden met vampier tanden! Helaas weet ik niet of het deze mevrouw gelukt is om zo’n kunstgebit te krijgen 😉

Waarom vind je dat mensen voor Tandartspraktijk Dronten moeten kiezen?

Tandartspraktijk Dronten heeft een groot team met verschillende tandartsen en specialisten onder één dak. Ideaal als je een combinatie afspraak wilt met de mondhygiëniste en de tandarts of als je een afspraak nodig hebt bij een specialist! Daarnaast zijn wij een super sociaal vriendelijk team en is geen enkele vraag voor ons te gek. Wij nemen de tijd voor de patiënt en luisteren naar de wensen en/ of angsten.

Lijkt het jou leuk als tandarts te werken bij Tandartspraktijk Dronten, bekijk dan hier de vacature of lees meer over de behandelingen bij de implantoloog of orthodontist.

Maak een afspraak met Ilana Jurriaans

Onze specialisten

Jessica Swartberg

Kindertandarts

Sterre Gitz

Tandarts

Julia Corbu

ortho- en paropreventie assistent

Gilian Sonderen

Tandprotheticus

Over Tandartspraktijk Dronten

Tandartspraktijk Dronten is een tandartspraktijk in het centrum van Dronten en bevindt zich aan het grote parkeerterrein van het Suydersee winkelcentrum. De tandartsen en overige medewerkers van tandartspraktijk Dronten hebben een passie voor hun vak en vinden het belangrijk om u de beste zorg te bieden. Dit doen we door de tijd voor u te nemen, bij de behandelingen maar zeker ook bij de controles. Alleen zo kunnen wij de juiste diagnose stellen en hebben we voldoende tijd om ook aan u te laten zien waar problemen voorkomen of verholpen kunnen worden.

Hiernaast vinden we het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, de kwaliteit van de mensen met wie we werken, de materialen waarmee we werken en de kwaliteit van onze behandelmethodes.

De tarieven voor de tandheelkunde zijn in heel Nederland gelijk, voor iedere behandeling, bij iedere praktijk. Met andere woorden de kosten voor iedere behandeling zijn bij iedere willekeurige tandarts gelijk. Kwaliteit kost u in de tandartspraktijk dus niets meer.

Tandartspraktijk Dronten is 5 dagen per week geopend. Op maandagavond en woensdagavond zijn wij tot 21.30 uur geopend. Ook telefonisch zijn wij tijdens de openingstijden gewoon bereikbaar. Heeft u een spoedgeval op zondag? Onze tweede locatie in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor een spoed tandarts Amsterdam. U krijgt dan onze directe collega’s van TandartsJordaan en kunt hen uw vragen stellen en wellicht een spoed afspraak inplannen.

Afspraak maken Inschrijven