Tandextractie

Helaas is het soms nodig om een tand of kies te trekken. Een extractie kan noodzakelijk zijn vanwege verschillende redenen. Of het nu gaat om een verstandskies die wordt getrokken of een extractie die plaats vindt na een ongeluk, het is vaak niet het soort behandeling waar mensen erg naar uit kijken.

Om het trekken van tanden en kiezen te voorkomen bespreekt uw tandarts bespreekt uw tandarts altijd mogelijke alternatieven. Soms kan uw tand of kies nog behouden worden door middel van een wortelkanaalbehandeling. Ook kan het tijdig plaatsen van een kroon soms voorkomen dat een kies onherstelbaar afbreekt. Wanneer een extractie toch de beste oplossing is dan bespreekt de tandarts eventuele mogelijkheden voor een implantaat om zo de volledige functionaliteit van uw gebit te behouden.

Ondanks dat u wellicht op ziet tegen het trekken van een tand of kies is dat vaak niet nodig. Uw tandarts bij Tandartspraktijk Dronten doet er alles aan om uw behandeling zo pijnloos en comfortabel mogelijk te maken.

Wat kunt u verwachten bij een extractie

Voor uw behandeling wordt gestart is het van belang ervoor te zorgen dat dit zo pijnloos mogelijk gebeurt. De tandarts zal de plek van de extractie daarom eerst verdoven voordat aan de behandeling wordt begonnen. Pas zodra de tandarts zeker weet dat u goed verdoofd bent wordt aan de behandeling begonnen.

Voorafgaand aan de behandeling heeft de tandarts op uw röntgenfoto’s bekeken of deze naar verwachting makkelijk of moeilijk is. Wanneer de tandarts verwacht dat het een moeilijke behandeling kan worden dan wordt alles dusdanig voorbereid dat de wortels door middel van een klein chirurgisch sneetje “vrij” komen te liggen. Van dit sneetje merkt u niets, wat u wel merkt is dat de tandarts hierdoor niet eindeloos aan uw kies hoeft te trekken. De behandeling verloopt alsnog snel, pijnloos en met relatief weinig pijn na de extractie. Zo wordt een moeilijke tand extractie toch makkelijk gemaakt.

Wat te doen na de behandeling

Na het trekken van een tand of kies kan het zo zijn dat u hier nog even last van heeft. Om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk pijn heeft na de extractie krijgt u bij Tandartspraktijk Dronten altijd een brief mee met instructies over wat u wel en vooral ook niet moet doen. Hierin leest u ook terug wat normale gevolgen zijn van een extractie maar ook wanneer u wel contact op moet nemen met de tandartspraktijk.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Dronten

Wilt u een afspraak maken voor uw tand extractie bij Tandartspraktijk Dronten? Dat kan! Wanneer u al patiënt bent bij Tandartspraktijk Dronten en uw tandarts heeft u geadviseerd uw tand te trekken dan kunt u telefonisch een afspraak inplannen via  0321 314 538.

Bent u nog geen patiënt bij Tandartspraktijk Dronten? U kunt dan eerst een afspraak maken voor een eerste intake afspraak bij de tandarts. Tijdens deze afspraak vindt een uitgebreide controle van uw gebit en mond plaats naar aanleiding waarvan de mogelijkheden en kosten van een extractie en eventuele andere behandelingen worden besproken.

Ons team

Maak een afspraak: 0321 314 538

Ik ben zeer tevreden over de tandarts en mondhygiënistes. Ze zijn zeer deskundig, werken met de laatste technieken en nemen de tijd voor je. Van tevoren wordt ook duidelijk aangegeven wat er gaat gebeuren.

 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
F Landstra

De tandarts is ontzettend vriendelijk en deskundig. Dat de praktijk op donderdagavond open is, komt heel goed uit. Alles is goed georganiseerd en netjes. Ik ga hier altijd met een gerust hart naar toe.

 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
J Lemmens

Maarten Vaartjes is een zeer deskundige tandarts en voor zijn assistentes geldt hetzelfde. Vertrouw altijd volledig op zijn vakkundigheid en kan niet anders dan positief over Tandartspraktijk Dronten zijn.

 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
A Visser