Kronen en bruggen

Wanneer uw tand gevuld is of wanneer deze verzwakt is door een breuk of wortelkanaalbehandeling, heeft dit gevolgen voor de sterkte van uw tanden. Hoe groter vullingen in uw tand plaatsvinden, des te zwakker uw tand is. Om te voorkomen dat uw tand of kies breekt  en daardoor permanent verloren is kan het nodig zijn een kroon te maken. Met de laatste technieken zijn uw kroon en brug zeer sterk maar zijn ze ook vrijwel niet van echte tanden te onderscheiden.

Kroon-brug-inlay-amsterdam

Wat zijn kronen?

Kronen voorkomen het afbreken van zwakke tanden. Tegenwoordig zijn kronen wit en u zult u niet gauw kronen tegenkomen met een donker randje. Alleen in enkele gevallen is het noodzakelijk om metaal in een kroon te gebruiken.

Wat zijn bruggen?

Het kan zijn dat u een tand verloren heeft. Wanneer het niet mogelijk is om een implantaat te plaatsen ter vervanging van de tand of kies dan kunt u ervoor kiezen om het ontstane gat in de tandenboog op te vullen door middel van een brug. Uw tanden aan beide kanten van het gaat worden voorzien van kronen. Tussen deze kronen zal vervolgens een brug geplaatst worden om de missende tand te vervangen.

De kroon en brug behandeling

Iedere tandarts van Tandartspraktijk Dronten heeft zeer veel cursussen gevolgd om kronen en bruggen met de nieuwste Cerec techniek te maken.

Bij Tandartspraktijk Dronten hoeft u geen afdruk meer te maken van uw kapotte kies en vervolgens meerdere weken te wachten tot uw kroon gereed is. Wanneer u een afspraak heeft om de kroon te maken dan wordt uw kapotte kies eerst omslepen waarbij een stevige basis wordt behouden voor de nieuwe kroon. Vervolgens wordt er met een kleine camera een scan gemaakt van uw gebit.

Op basis van de scan berekent de computer wat de ideale vorm is voor uw nieuwe kroon of brug. Hij laat deze exact aansluiten bij de rest van uw gebit waardoor de nieuwe kroon meer functionaliteit heeft dan uw oude kies.

Onze in-house tandtechnieker zorgt ervoor dat de kroon direct wordt gemaakt, passend bij uw gebit wordt gekleurd en bakt deze af. De kroon wordt hierna meteen geplaatst en u heeft een volledig en stevig gebit.

Vragen over een kroon en brug?

Heeft u vragen wat betreft kroon of brug? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van kronen of bruggen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandartspraktijk Dronten en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Zo is Tandartspraktijk Dronten op donderdag tot 20:00 geopend, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandartspraktijk Dronten ook op zondag geopend.

Op zoek naar een spoed tandarts in Dronten?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar  0321 314 538. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Ons team

Maak een afspraak: 0321 314 538

Ik ben zeer tevreden over de tandarts en mondhygiënistes. Ze zijn zeer deskundig, werken met de laatste technieken en nemen de tijd voor je. Van tevoren wordt ook duidelijk aangegeven wat er gaat gebeuren.

 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
F Landstra

De tandarts is ontzettend vriendelijk en deskundig. Dat de praktijk op donderdagavond open is, komt heel goed uit. Alles is goed georganiseerd en netjes. Ik ga hier altijd met een gerust hart naar toe.

 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
J Lemmens

Maarten Vaartjes is een zeer deskundige tandarts en voor zijn assistentes geldt hetzelfde. Vertrouw altijd volledig op zijn vakkundigheid en kan niet anders dan positief over Tandartspraktijk Dronten zijn.

 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
A Visser